19 Април 2024 г. Петък

Аржентина ще доказва шампионската си класа срещу дръзките босненци

2014-06-15 11:24:29

В Бразилия Меси може да опровергае критиците, които омаловажават приноса му за националния отбор на Аржентина 

Ако има отбор освен Бразилия, от който всички очакват да направи нещо голямо, това е Аржентина. Небесносините не са преминавали четвъртфиналите на световно първенство от 1990 г., когато загубиха финала срещу Германия, а през последните 24 години страната винаги е разполагала с изключителни поколения, но нито веднъж не успя да реализира потенциала си. 

Сега погледите са вперени с огромни очаквания и голям оптимизъм в състава на Алехандро Сабея, предвождан от вечно критикувания за представянето си с националната фланелка Лионел Меси. Първият тест за класата на аржентинците ще бъде дръзкият състав на Босна и Херцеговина, който ще направи своя дебют на световните финали. Двубоят ще започне в 1.00 часа на легендарния стадион "Маракана". 

Балканците впечатлиха в квалификациите с атрактивен и много резултатен футбол, а селекционерът им Сафет Сушич обеща отборът да не променя своята философия, независимо срещу кой съперник ще се изправи по терените в Бразилия. Дори срещу един от големите фаворити за титлата той няма намерение да прибира своя отбор в защита, а ще опита да използва максимално атакуващата класа на своя тим. 

"Ние ще играем с трима нападатели, поне с двама атакуващи полузащитници и с двама крайни бранители, които ще играят често в предни позиции и ще атакуват агресивно. Това е начинът, по който ние играем. Ние не можем да играем други вид футбол. Нито пък аз го искам", коментира треньорът в навечерието на мача. 

Подобна тактика обаче може да се окаже пагубна срещу атомното нападение на съперника, въпреки че босненците също разполага със страхотни играчи в предни позиции. Сушич призна рисковете, но заяви, че неговият отбор играе, за да вкара повече голове от съперника. 

Неговият колега беше доста по-пестелив в коментарите си за двубоя. Той заяви, че не знае каква схема ще използва, на кои играчи ще заложи и как ще играе отборът му. "Наполовина крия избора си, а наполовина все още не съм взел решение", коментира Сабела. 

При всички положения обаче играта на Аржентина ще бъде организирана около Лионел Меси. През този сезон той за пръв път получи забележки за играта си в клубния тим и сега ще бъде перфеkтният момент да се докаже за Аржентина. 
В Бразилия Меси може да опровергае критиците, които омаловажават приноса му за националния отбор на Аржентина

Съставът на Алехандро Сабела притежава атакуваща мощ, с каквато нито един от останалите тимове не може да се мери. Заедно с Меси на терена се очаква да бъдат Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин и Анхел ди Мария. На пейката своя шанс ще очакват Езекиел Лавеци и Родриго Паласио, а селекционерът разполага още с Енцо Перес, Рики Алварес и Макси Родригес.

Според всички специалисти големият проблем на Аржентина е защитата. Това винаги е била ахилесовата пета на албиселесте, но този път ситуацията не изглежда толкова отчайваща, колкото в предишни години. 

"Не знам дали Аржентина ще се върне отново на "Маракана" за финала на 13 юли. Във футболна няма как да предскажеш какво ще се случи. Не знам как ще се развие турнира и докъде ще стигнем", каза още предпазливият в коментарите си Сабела. 

Според букмейкърите Аржентина е абсолютен фаворит за победата в този мач. Bet365 оценява шансовете на двукратния световен шампион с коефициент 1.40, залози за равенство се приемат при коефициент 5.00, а за успех на Босна и Херцеговина - 9.00. 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати