25 Април 2024 г. Четвъртък

Кот Д’Ивоар обърна Япония за 2 минути

2014-06-15 10:53:20

Кот Д’Ивоар постигна трудна и ценна победа в група С на световните финали, след като се наложи над Япония с 2:1.


Африканският тим губеше врезултата до средата на второто полувреме, но с две бързи попадения стигна до обрата.


Японците играха добре до средата на първата част, както и в началото на втората, но не успяха да задържат преднината си и стартираха с поражение в Бразилия.


Яя Туре стартира за африканците, след  като бе под въпрос за сблъсъка, заради претърпяна операция. Дидие Дрогба пък започна на пейката, а тройката в нападение бе Уилфред Бони, Жервиньо и Соломон Калу. Коло Туре също липсваше. За японците нямаше изненади, след като още преди мача бе ясно, че капитанът Макото Хасебе е на линия.


Началото бе спокойно и равностойно. Първата ситуация бе в 6-ата минута, когато Жервиньо изведе Бони в наказателното поле и той веднага стреля, но Моришиге бе близо до него и успя да блокира удара му.
Японците обаче стояха добре на терена и в 16-ата минута поведоха. Хубаво взаимодействие на левия фланг завърши с подаване към Кейске Хонда, който се измъкна в наказателното поле и с великолепен удар в близкия ъгъл реализира третия си гол на световни финали.


Това вдъхнови Самураите и в 20-ата минута Учида направи добър пробив отдясно, смени посоко в наказателното поле и стреля с левия крак, но Бари спаси.


Африканците се подобриха и Яя Туре получи шанс от свободен удар, но стреля над вратата. След това отново халфът на Ман Сити се оказа в наказателното поле и при опита да подаде топката докосна ръката на Хасебе, но дузпа правилно не бе отсъдена.


В 31-ата минута Артур Бока бе доста по-близо до целта от свободен удар, но сантиметри не му достигнаха, за да вкара. Японците заиграха на контраатака разчитайки на бързите си играчи и Хонда получи добър шанс за стрелба, но след рикошет топката излезе в корнер.
Слоновете обаче определено натиснаха и първо тяхна атака, завършила с греда на Бони, бе спряна за несъществуваща засада. След това отново нападателят на Суонси не успя да изравни, като този път стреля над целта.
Тимът на Сабри Ламуши се настани в половината на японците, но в завършващата фаза нещата не вървяха добре и като цяло вратарят Кавашима не бе поставен под сериозно напрежение, въпреки че топката често започна да се оказва в наказателното поле. В крайна сметка паузата дойде при аванс за Япония.


След нея японците започнаха по-добре с два неточни удара на Хасебе и Ямагучи и не допунаха да бъдат притиснати. Африканците обаче трябваше да получат дузпа в 57-ата минута.


Тогава Яя Туре нахлу в наказателното поле, а в опита си да избие топката, Мая Йошида не игра с нея, а закачи крака на съперника, който загуби баланс и падна. Реферът обаче замълча.


Ламуши очаквано пусна в игра Дидие Дрогба и малко след това равенството бе факт. Серж Орие достави отлична топка от десния фланг и Вилфред Бони отклони прецизна с глава в далечния ъгъл за 1:1.


Докато японците се чудеха какво става, те вече бяха назад в резултата. Само 2 минути по-късно отново Орие центрира и този път Жервиньо вкара с глава. Вратарят Кавашима също изглеждаше, че може да се справи по-добре, тъй като топката мина през ръцете му.


Самураите бяха объркани и така и не успяха да натиснат в оставащите минути. Африканският тим пък действаше със самочувствие и контролираше мача. Дрогба стреля точно от свободен удар, но вратарят изби. В 85-ата минута пак той бе на добра позиция, но ударът му се отклони в защитник и мина покрай вратата.


В крайна сметка африканският тим удържа преднината си и постигна важен успех по пътя към 1/8финалите.


Кот Д’Ивоар – Япония    2:1


0:1    Хонда    16
1:1    Бони    64
2:1    Жервиньо    66
Кот Д’Ивоар: Бари, Орие, Бамба, Зокора, Бока (74Джакпа), Тиоте, Дие (62 Дрогба), Яя Туре, Жервиньо, Калу, Бони (76 Конан)
Япония: Кавашима, Учида, Моришиге, Йошида, Нагатомо, Ямагучи, Хасебе (53 Ендо), Оказаки, Хонда, Кагава (86 Какитани), Осако (67 Окубо)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати