25 Април 2024 г. Четвъртък

ДПС предложи Пеевски, си „призна” Кутев

2014-06-14 14:08:37

Точно година след почти самоубийствената за управляващите БСП и ДПС номинация на Делян Пеевски за шеф на ДАНС соцдепутатът Антон Кутев отговори кой е направил въпросното предложение.

„Вече е пределно ясно кой предложи Пеевски, този въпрос без съмнение вече има отговор", заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7.

Макар Кутев да не дава пряк отговор, то от думите му, „че досега от партията му не са говорили така открито по темата „кой", защото са се съобразявали с коалиционния си партньор",става ясно, че партията на Доган и Местан е отговорът на един от най-задаваните въпроси през последната година „Кой предложи Пеевски".

По съвпадение или не, и днес с името Пеевски се шуми, както и преди година, но по съвсем друг повод. Оказва се, че той бил поръчан за елиминиране и днес в съда ще се гледат мерките на трима евентуално готвени за „килъри" на ДПС депутата.

„Ако БСП понесе огромни загуби, то е и заради Пеевски", допълни Кутев, който призна, че в партията „може да имаме вина за това, че сме се съгласили Пеевски да бъде предложен".

„Друг е въпросът, че на второто място в листата на ДПС Пеевски изкара много добри резултати на евроизборите", посочи обаче Кутев.

Депутатът разграничи партията си от начините, по които ДПС прави избори. Като партия ние разчитаме на политики и на електоралната си тежест, а не на механизми за изваждане на хората да гласуват. Ако има партия, в която се говори само за политики, това е БСП.

Резултатите на ДПС не се определят от политическо одобрение, а от съвсем други механизми, които нямат нищо общо с политиките. Те имат своя начин за правене на политика и за осигуряване на техните гласове, който сам по себе си ни вкарва нас в проблеми, коментира Кутев досегашния неофициален коалиционен партньор на БСП.

По темата за оставката на кабинета и предсрочните избори,Антон Кутев е на мнение, че оставка на правителството може да се очаква и е „напълно възможна във всеки следващ ден на идната седмица".

В същото време той подчертава, че „ако Пламен Орешарски подаде оставка сега, изборите трябва да са през август".

Въпреки това той смята, че избори през юли все още са възможни „с минимални промени в законодателството и с общо съгласие".

Става ясно също така, че БСП е дала мандат на Сергей Станишев да направи промени в ръководството на партията.

Кутев смята, че оставката на председателя на социалистите ще бъде на дневен ред на конгрес след изборите - ако левицата не постигне повече от 90 депутати, което според него е много вероятно.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати