24 Април 2024 г. Сряда

Прокуратурата обвинила трима, подготвяли убийството на Пеевски?

2014-06-13 19:45:44

Прокуратурата е обвинила трима души, които подготвяли убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи БТА, позовавайки се на източници от прокуратурата и полицията.

Говорителят на Софийската градска прокуратура само е заявил, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена и да обвързва тези действия на прокуратурата с конкретен случай.

Въпреки това според БТА утре в Софийски градски съдпредстои да бъде внесено искане тримата да бъдат задържани постоянно в ареста.

Информацията, че те са арестувани за подготовка за убийството на депутата от ДПС, неофициално се тиражира от вчера, като прокуратурата категорично отказва да я потвърди
Въпреки това магистрати в неофициални разговори потвърждавали тази информация.

Припомняме, тези дни усилено се заговори за проверката, която прокуратурата извършва спрямо Пеевски, шефа на КТБ Цветан Василев и бившия журналист, сега лидер на ББЦ Николай Бареков.

Днес пък шефът на УС на КТБ коментира пред бТВ за възникнало напрежение между Василев и Пеевски, породено от отказ да се обслужват кредити от страна на Пеевски.
Междувременно полиция и прокуратура извършиха целодневна акция в сграда на КТБ, в офиси извън банката, но свързани с Цветан Василев. Оттам са иззети множество документи.

Междувременно БНР разпространи три имена - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, за които се твърди, че са тримата задържани и обвинени в подготовка за убийството на  Пеевски.

Те били задържани вчера сутринта в домовете си, а обвинение им е било повдигнато вечерта. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу когото обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.

Тримата са обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като то не се е случило поради задържането им, пише в постановлението за привличане.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати