18 Април 2024 г. Четвъртък

"Атака" иска оставка заради "Белене", "Южен поток" и доходите

2014-06-13 14:02:07
"Атака“ иска оставката на кабинета, защото премиерът Пламен Орешарски не се е вслушал в предложенията на партията особено за повишаване на доходите и за реализация на проектите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

Това обясни пред журналисти лидерът на националистите Волен Сидеров, който смята, че след гласуването днес по вота на недоверие, при което националистите подкрепиха вота, станало ясно, че не той е „златният пръст“ в НС, крепящ правителството.

"Златният пръст" на българския парламент в момента е във Вашингтон и получава инструкции от своите началници от ЦРУ. Имам предвид г-н Борисов, тъй като той е там, на килимчето, пред сенатора Маккейн и пред началниците си от ЦРУ, за да уточнят следващите ходове на България, ако не дай боже тя се управлява отново от ГЕРБ", подчерта Сидеров.

По думите му „Атака“ ще направи всичко възможно това да не се случи, но днес станало ясно, че нито ГЕРБ, нито извънпарламентарните партии, "които се правят на опозиция" на това правителство, искат оставката му.

Сидеров обвини лидера на „България без цензура“ Николай Бареков, че "неговите хора" в НС също отсъствали, с което улеснили оставането на Пламен Орешарски на власт.

Националистът продължава да смята, че е възможно да има избори през юли.

"Ако сега кабинетът подаде оставка и се направят всички процедурни ходове, нужни по Конституция, избори може да има най-късно на 27 юли“, каза той, но според него изведнъж всички партии са се изплашили от тях.

"След като това правителство загуби доверие и неговият мандатоносител казва, че то трябва да си ходи, не разбирам причините, по които се бави и г-н Орешарски отказва да отговори на въпросите кога ще подаде оставката“, коментира той.

По думите му заради договорки между партиите, можем да очакваме „генномодифицирани политически продукти“ в следващото Народно събрание.

Сидеров посочи като най-важния въпрос какво ще дойде, след като падне правителството и допълни, че няма да дойде по-добро мнозинство.

Според него няма причини да бъде спиран „Южен поток“ освен геополитическите причини на САЩ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати