24 Април 2024 г. Сряда

Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

2014-06-12 16:38:02
Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.
В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати