24 Април 2024 г. Сряда

Борисов: Няма да събираме хората от морето, за да гласуват

2014-06-11 21:12:25
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ако президентът Росен Плевнелиев му връчи мандат, ще го държи максимално дълго. 

„Няма да накарам моите избиратели, младите хора, работещите хора, които чакат да дойдат юли и август, за да отидат на почивки, да ги събираме да идват в неделя на избори“, аргументира се той в интервю пред БНР.

Според него „трябва да си луд човек“ да поискаш предсрочни избори в края на юли, „когато всички са в отпуск и са си завели децата на море“.  
„Ако искат да ги направят и на 13 юни. Когато искат да ги направят. Подобно поведение на Станишев, Местан и компания срива държавата“, категоричен е експремиерът. 

Според Борисов новите избори трябва да са, когато ги определи президентът. 

По думите на лидера на ГЕРБ дори и през есента да има ново правителство, то не може да извади страната от кризата.

„За съжаление, тази една година управление на тройната коалиция доведе до невъзможност в следващите години България да излезе от кризата“, смята Борисов. 

"Тази арогантност и безпардонност на управляващата тройна коалиция вече мина всякакви граници в последните дни, включвайки и господин Местан, и господин Станишев да говорят за оставка, да говорят за смирение, да говорят за съгласие, толерантност и какво ли не, но вълкът кожата може да си смени, но нрава никога", коментира Борисов.

"Днес влязоха и си гласуваха за седем години напред мандати в Сметната палата, най-важния одитен орган, назначили си в НСИ шеф, вдигнали пенсиите с три процента за старост, след като държавата е във фактически фалит", изреди бившият премиер.

При евентуално участие на ГЕРБ в ново правителство с водеща роля Борисов посочи и какви ще бъдат действията им по отношение на проекта „Южен поток“. 

„Договорът за „Южен поток“ ще бъде прекратен, ще бъде проведена прозрачна и точна процедура по изискванията на българското законодателство, европейското законодателство и след изтичане на този срок ще бъде подписан по европейските правила“, разясни той. 

„По този начин преди година и половина с президента Путин се разбрахме – по европейските правила, прозрачно, ясно да го направим като пример в Европа. За една година готов проект те го съсипаха“, подчерта Борисов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати