25 Април 2024 г. Четвъртък

Голямото обръщане на палачинката!

2014-06-09 09:53:02

Не е вярно, че ДПС и Доган с Местан развалят коалиционната си контика с БСП заради резултатите от европейските избори. Фрашкано е в 25-годишната история на прехода с примери, в които ДПС, Доган и Местан са се промушвали във властта със символично избирателно предпочитание, но въпреки това са участвали - както сами се определяха, като "балансьор"! - с пълна сила във властта! (Както с пълна сила се и възползваха от нея!) Демагогия е обяснението на Местан, че "аритметиката", тоест числата на изборните резултати, сочели пренареждане на политическото статукво. Да не ни убеждават (и внушават!) господа европейците с чалми, че постъпват принципно и затова развалят ундурмата си със Станишев и Миков!

Не е вярно също, че с този си акт турската партия, Доган и Местан, мислят за България и за спасяването на държавата! Поради изчерпване, пробутват ни те лъжата си!, правителството на Орешарски оттук-нататък може само да вреди! Мислят не за България, а за себе си! И за парите й!

ДПС, Доган и Местан разбраха, че камбаната бие за тях и че ако продължават да управляват със синчето на политбюро, този път ще бъдат захвърлени в историята! Заедно с него! Безвъзвратно и неспасяемо!

Доган и Местан усетиха, че идва часът на Страшния съд, и бързо обърнаха палачинката. (Нищо, че е вече прегоряла!) Само по себе си обаче, това им действие заслужава адмирации. Отстраняването на Станишев, Моника, Орешарски и Миков от властта (и от парите!) е Богу угодно дело! Нищо, че Доган и Местан се молят на друг Господ! Важен е крайният резултат! Господ е един! При това - както по разни поводи сме казвали - е и българин!

Уплашиха се бимбашиите, че този път излизат от играта - от централната и от регионалната, от комисиите и фондовете, от проектите и търговете! Най-вече! Включително и вездесъщите Делян (Пеевски) и Цветан (Василев)!

Спасяват се турчулята с пореден удар в гърба! Но да не забравят, че Борисов не е Желю Желев, нито Филип Димитров, нито Сакскобургготски! Още по-малко пък Сергей Станишев! И ако някой си мисли (и ни внушава!), че в България не може да се управлява без ДПС, е кръгъл глупак! И предател! Оттук-нататък ДПС все по-дълго ще подсмърча встрани от властта! И ще "балансира"!

Прелъстена и изоставена - за втори, даже трети път! - БСП дълго ще си лиже раните. Никой не е чу нищо конкретно от социалистите, само тупкат топката Станишев и Орешарски! С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем! Но нека никой в БСП не се съмнява, че когато узурпираш властта, след време си плащаш за това! И какво излезе сега? Със Станишко или без Станишко, на "Позитано" 20 им остана само да се гушнат с "Атака"!

Да плеснат с ръце низвергнатите и да се прегърнат! Социалисти + националисти = на националсоциалисти! Имало го е веднъж! Не дай си, Боже! Но нищо чудно!

Колкото до Борисов, той да внимава и да не забравя какво се случи с дружките на Доган в годините назад! И да вярва само на себе си! Другото е от Лукавия! И от Луканов!

Автор: Валентин Стоев 

 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати