28 Март 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ сигурни в победата на президентските избори

2010-09-04 12:17:44

 

Президентските избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов при откриването на Третия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който е организиран край Варна, съобщава БиТиВи.

По думите му целта на партията на местните избори ще бъде да спечели поне половината от местата и да се представи още по-добре от 2007 година.

Кандидатите на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъдат обявени през май или юни следващата година, посочи Цветанов.

Според него партията трябва да се яви на изборите самостоятелно. Това е решение, което се взема от колективния орган на ГЕРБ и ще обявим подробностите, когато окончателно приемем стратегията ни за изборите, изтъкна Цветанов.

Той съобщи, че вече се водят разговори с кандидат-кмет, който да бъде издигнат във Варна.

Според Цветанов обсъждане на кандидати за София не се води, тъй като Йорданка Фандъкова се справя прекрасно на този пост.

Цветанов съобщи, че в сряда ще бъдат внесен проект за промени в закона за МВР, които се отнасят основно до влизането на България в Шенгенското пространство.

Той допълни, че са заложени и козметични промени, свързани със структурирането на министерството. Според него може да се направи обединение на „Гражданска защита" и на противопожарната служба в една структура.

Другата идея е досъдебното производство да бъде прехвърлено към криминалната полиция, е една малка част да отиде към главната дирекция "Борба с организираната престъпност".

За полицейските акции Цветанов коментира, че е по-добре обществото да вижда тях, а не поредица от тежки престъпления. Той посочи, че знаковите фигури, които са задържани по отделните случаи, са вътре в ареста. Конкретно за акция "Килърите" Цветанов уточни, че вече се извеждат 5 убийства, по които полицията работи.

Престъпленията са извършени с един и същ почерк, има и свидетелски показания, посочи министърът.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати