18 Април 2024 г. Четвъртък

Не съм се договарял с ДПС, категоричен е Борисов

2014-06-06 11:55:03
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да се е договорил с ДПС, след като движението се обяви вчера за предсрочен вот в края на годината.

Борисов заяви, че се надява „режимът на Станишев“ да си отиде днес и допълни, че вижда „издиханията им“. Борисов заяви, че нищо не зависи от ГЕРБ, а от това „как е станал Станишев днес“. Според него „тоталитарният режим е в такъв обем, че парламентаризмът дори е застрашен“.

„Нито администрацията, нито министрите, никой не работи, всичко е спряло“, коментира той.

На въпрос ще стане ли премиер, ако ГЕРБ спечели изборите, Борисов отговори, че премиер трябва да става този, който е най-подготвен.

По думите му не политиците определят кой да е премиер и кой не, а народът.

Борисов заяви, че положението в страната е безпрецедентно тежко и може да се сравни „само след Жанвиденовото време“.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма никакъв контакт с премиера Пламен Орешарски. „За мен неговото управление беше пагубно и, за съжаление, нищо от експертното, което има в него, той не приложи и загуби името си на такъв. Така че оценката ми коренно се различава с тази на г-н Местан“, каза той.

На въпрос с кого може да седне да пие кафе, Борисов заяви, че „се чува“ с Реформаторите и това е нормално.

Той обясни липсата на кворум с това, че голямата част от депутатите от левицата са партийци от 20 години поред и не са свикнали да ходят на работа.
По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред кметове от партията, че няма съмнение, че ГЕРБ ще спечели предсрочните избори.

Срещата се провежда в зала „Изток“ на Народното събрание. В срещуположната зала „Запад“ левицата дава пресконференция от 10.30 часа.

Всеки ден оттук нататък е фатален за България, заяви още Борисов, според когото управляващите съзнават, че след провала на изборите трябва да си подадат оставките.

"Знаете много добре какво правят на места, нали, нямате съмнение", се обърна той към кметовете.

Борисов засегна и темата за наказателната процедура за газопровода „Южен поток“.

По думите му управляващите не могли схванат, че трябва да прекратят процедурата, “след като така порочно я направиха“.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати