29 Март 2024 г. Петък

Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства

2010-09-04 12:09:17

Полицията работи по пет убийства, за които са заподозрени „Килърите”, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов при посещението му във Варна.

„По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, каза Цветанов.

Той коментира, че е удоволетворен и спокоен от свършеното по разследването и от събраните до момента доказателства по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

По думите му неглижирането от страна на Софийския апелативен съд, който на 3 август пусна от ареста четирима от петимата задържани за убийството на Юри Галев, е причината да се стигне до там докъдето са в момента разследващите. 

Все пак вътрешният министър коментира, че не е задължително всеки задържан от полицията да остава в ареста докато тече разследването.

„Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка", каза Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той коментира, че една по-лека мярка за неотклонение не означава, че работата по случая е спряла , а просто съдът е преценил, че на дадения етап не са събрани достатъчно доказателства или че задържаните няма да повлияят на разследването, ако са на свобода.

Цветан Цветанов добави, че него е важно зад решетките да останат тези, които са знакови фигури в тежката организирана престъпност.

Той даде пример със задържаните при операция „Наглите”, 10 от които са в ареста и със задържания при спецакцията „Октопод”, Алексей Петров (в сряда съдът ще разгледа поредната мо молба да бъде пуснат от ареста – бел. ред.).

За операция „Шейховете” вътрешният министър припомни, че шестима от задържаните 9 души са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста (Петър Стоянов, задържан при първата част на операция „Килърите – бел. ред.), но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, допълни Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати