26 Април 2024 г. Петък

БСП с 5 опорни точки за загубата

2014-06-03 09:25:27
Подробен анализ за загубата на евроизборите ще бъде приет днес на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, пише "Стандарт".

Документът ще бъде предложен за дебати и на висшия форум на социалистите в събота, 7 юни, за когато е насрочено заседанието на Националния съвет на БСП.

С 5 опорни точки апаратът на "Позитано" 20 ще обясни малкото гласове на "Коалиция за България", става ясно от обяснителните бележки на високопоставени източници от централата на БСП.
Недостатъчната медийна политика на правителството и липсата на разяснителни кампании за провежданите мерки, създаването на фракцията АБВ и не на последно място кризата в Украйна и говоренето по нея в стил "Брюксел" са първите три пункта в червения анализ.

Той съдържа и таблици с точните цифри за гласовете, получени от всички общини за БСП в сравнение с парламентарните избори през 2013-та и миналите европейски избори.

От "Позитано" 20 сочат като причина за резултата си още ДПС и "недостатъчната мотивация на избирателите". В частта "самокритика" социалистите сочат пасивността на някои от областните и общинските ръководства на партията.

Вината им ще се докаже с пасивната кампания в регионите и липсата на срещи с избиратели извън подготвените от централата обиколки на кандидатите за евродепутати. Червените представители от евролистата вече са обобщили къде и как са минали срещите им, при какъв интерес и с колко симпатизанти.

Изпълнителното бюро на БСП ще приеме и анализ за 1 година управление на кабинета "Орешарски". Вече са готови текстовете в ресорите "Култура", "Социални дейности", "Финанси".

До ден на бюрото на соцлидера Сергей Станишев ще бъдат представени и останалите сектори. Позивната от ръководството на БСП е да не се пестят слабите страни в политиките на правителството. Целта е да се посочат ясно нереализираните точки от предизборната програма на БСП, кои са причините за това, да се поставят оценки на министрите и как може да се отстранят проблемите в съответния ресор.

"Всички минуси трябва ясно да се чуят от членовете на Националния съвет", коментира лаконично ключов фактор от парламентарната група на социалистите.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати