29 Март 2024 г. Петък

Борисов: Ограничих властта на Цветанов в ГЕРБ

2014-06-02 08:29:59

Четири години аз се занимавах с правителството, а Цецо - с партията, разясни експремиерът, като бе категоричен, че Цветанов е имал и грешни постъпки. Затова сложих двама заместник-председатели, да му отнема малко едноличната власт. Това призна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на „Всяка неделя" по „Нова телевизия".

Той все пак подчерта, че самият бивш шеф на МВР е осъзнал прегрешенията си. В момента партията е в добра кондиция и с добър вътрешен климат, прецени лидерът й.

Не остана без коментар и една болна за ГЕРБ тема - четиригодишната ефективна присъда на втория в партията Цветан Цветанов за шест отказа за прилагане на специални разузнавателни средства. Това вече е прекалено, което се случва, категоричен бе Борисов. Той призна, че преди година при обиколките си из страната привържениците на партията му навсякъде го питали за Цветанов и Искра Фидосова заради скандалите около тях.

Сега обаче хората навсякъде му казвали да не жертва Цветанов, защото той е реабилитиран в очите им. Борисов все пак призна, че дясната му ръка не е била безгрешна.

Бойко Борисов разтълкува и думите на немския защитник на Цветанов Ханс Петер Ул, че е имало натиск срещу семейството на председателя на съдийския състав за налагане на осъдителна присъда.

По думите на Борисов- съпругата на съдия Тони Гетов е заместник-посланик в Берлин и този юни й изтича договорът, а децата им също са в Берлин. Очаквам съдът да е толкова принципен и към Станишев за загубата на 9 секретни доклада, отсече Борисов, като не пропусна да се подиграе на лидера на столетницата.

Според лидера на ГЕРБ Сергей Станишев няма място и като еврокомисар. Имаме прекрасен еврокомисар в момента, тя е най-рейтинговата, не виждам защо трябва да променяме нещо добро, смята лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че в Европа се води висша дипломация между ръководителите на ЕНП и ПЕС. Накрая според него ще се направи коалиция между тези две партии, защото на Европа й трябва стабилност.

Евентуалните предсрочни парламентарни избори също не останаха подминати от Борисов. Той обяви, че според Министерство на финансите вече има милиард дупка в бюджета, като при избори през октомври следващият финансов министър, който и да е той, то ще влезе в 2015 г. с пасив от близо 1,2 милиарда лева и ще трябва отново да е рестриктивен и хората да затягат коланите.

Катастрофата вече е факт, смята екс премиерът. За кратко той се върна и на темата за изборните нарушения и сигналите за контролиран вот. По знаковия случай в купуване на миньорски гласове в Бобов дол Борисов коментира, че му е дожаляло за миньорите, но и за някой друг - МВР и ДАНС. Според него щом журналистите са могли да направят такива разследвания, то родните служби явно не са имали агенти там, за да си свършат работата. В това той за пореден път видя контрол над службите от страната на правителството.

Малко егото да спадне и да се опитаме да си спасим държавата. Бившият премиер даде тон, като се извини на избирателите на БСП, които са се почувствали засегнати от квалификацията му, че хората в левицата се гушели като болни прасета. Ако избирателите на БСП, които уважавам, са се отъждествили с болни прасета, се извинявам, имах предвид ръководството на партията. Някой път съм по-натурален в изразните си средства, не съм имал предвид хората, които си милеят за партията, уточни се Борисов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати