16 Април 2024 г. Вторник

Бареков: ДПС, БСП и ГЕРБ нямат морално основание да определят следващия еврокомисар

2014-05-27 15:13:39

Ще успея да съвместявам работата си като евродепутат и лидер на "България без цензура", каза Николай Бареков пред БНР.

Той заяви, че водят активни разговори за присъединяване на партията към семейството на либералите в Европейския парламент. Консултации текат и с консервативната фракция.

„Това, което имаме като предложение, е да изслушаме техните оферти, да видим какво е полезно за страната. Очаквам тази седмица да имаме посещение от тези фракции в София, за да започнем разговори“, обясни Бареков.

Трима политици на прехода си заминаха на тези избори, коментира той и посочи имената на Меглена Кунева, Георги Първанов и Волен Сидеров.

Бареков препоръча на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов „да спре да се превъзбужда“ и допълни, че има няколко теми, по които всички партии в Европарламента може да работят.

„Това са сваляне на кабинета, като аз мисля, че ДПС би искало да се откаже от този кабинет, изработване на концепция за служебно правителство, което да бъде назначено от президента, но избрано от нас – партиите в Европарламента. Ние имаме поне 30 души, млади, подготвени експерти за служебни министри и да отиваме на предсрочни парламентарни избори през октомври“, каза той.

Според лидера на "България без цензура" ДПС, БСП и ГЕРБ нямат морално основание да определят следващия еврокомисар. По думите му това трябва да бъде общо решение на партиите, спечелили на евровота.

На тези избори ние сме голямата изненада, подчерта лидерът на ББЦ. „Тръгнахме от нулата. За три месеца събрахме близо 250 хиляди гласа. Ние тепърва ще растем, защото сега сме забелязани от медиите, а преди големите медии се правеха, че такава партия няма“, коментира той.

1/3 от хората, гласували за нас, са млади хора до 30-годишна възраст и 1/3 от избирателите на Кунева са гласували за нас, каза още Бареков.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати