20 Април 2024 г. Събота

ГЕРБ ще ползва всяка тактика за сваляне на властта!

2014-05-27 10:09:51

ГЕРБ ще използва всяка тактика, за да свали „нерегламентираната” власт – вътре в парламента и извън него. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов пред bTV.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в сряда парламентарната му група влиза за вот на недоверие, след който „най-логичното” е да бъдат обявени предсрочни парламентарни избори.

На въпрос дали ще бламират кворума в НС, Цветанов отговори, че той е задължение на тези, които казват, че могат да управляват.

„Това ще бъде парламентарна тактика, която ще бъде приложена, всякаква тактика, за да бъде свален нерeгламентираният парламент”За България най-доброто е да има предсрочни избори, ще участваме във всяка една консултация в тази посока”.

В посока предсрочни парламентарни избори говори и лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, като дори посочи и дата - 26 октомври. На въпрос дали ГЕРБ ще си партнира с него, Цветанов коментира, че не знае какъв политически профил има формацията на Бареков и към кое политическо семейство биха се присъединили в Европа. "За момента имаме един неясен политически субект", смята зам.-председателят на ГЕРБ, като допълни, че в момента партията му не планира разговори с ББЦ.

 

„Ако трябваше да има сближаване с ДПС, щеше да бъде направено преди година. Понеже сме принципна партия, имаме си своя профил, в тази посока не бих смятал, че всеки, който може да твърди подобни твърдения, ние трябва да даваме отговор. Действията на ГЕРБ са ясни и принципни. Никога не сме влизали в задкулисия", категоричен беше Цветанов.

"Единственият ясен, прогнозируем партньор в едно следващо правителство биха били Реформаторите. Ние сме в едно европейско политическо семейство”, изтъкна бившият вътрешен министър. 

След като в понеделник бе оправдан по едно от трите дела, които се водят срещу него, Цветанов днес заяви, че е бил "поръчан от парламентарната трибуна".  Според Цветанов това, което му се е случило в последната година, показва политическата репресия срещу него.

Той е убеден съм, че всички тези дела, които се водят срещу него, ще завършат с оправдания. През целия си съзнателен живот съм се придържал само и единствено към българското законодателство, отсече Цветанов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати