Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 28
Начало arrow Шумен arrow В Шумен предпочели 15-ия в листата пред Станишев

В Шумен предпочели 15-ия в листата пред Станишев

  Print E-mail
2014-05-26 18:55:40
източник: dnes.bg

Оказа се, че избирателите на БСП в Шумен са предпочели 15-ия в листата Момчил Неков пред лидера на партията и водач на кандидадите за евродепутати Сергей Станишев.

Лидерът на левицата е получил 701 преференциални гласа, но от най-много избиратели е предпочетен Момчил Неков със 716 гласа, за Георги Пирински са дадени 247 гласа, а за Илияна Йотова - 224. 

Номерът на БСП в бюлетината беше 15, но той беше отбелязан в квадрачте, а в кръгче от избирателите се посочваше преференцията. 

Въпреки това - дали поради объркване на избирателите или не, излезе, че роденият в Силистра през 1986 г. Ненков, който е магистър по „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС, докторант във Философския факултет на Софийски университет, е по-харесван от Станишев.

Иначе данните на РИК-Шумен сочат, че Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ и Филиз Хюсменова, на първо място при кандидатите на ДПС са най-предпочитани при преференциалния вот в Шуменска област.

За Дончев са дадени 2140 преференциални гласа, а за първата в листата на ДПС - 901. 

Със значителен брой преференциална подкрепа в листата на ГЕРБ са още Селиме Кърджалиева, която е от близкото с. Венец - 191 гласа, Мария Габриел - 189, и Андрей Ковачев - 109. 

Николай Бареков („България без цензура”) има 461 преференции, а Ангел Джамбазки (ВМРО) и по този показател е втори в Шуменска област – 306 преференции. 

Меглена Кунева („Реформаторски блок”) е подкрепена лично от 482 гласоподаватели, Светослав Малинов - от 357, Корман Исмаилов - от 177. 

Сред останалите кандидати за евродепутати с по-голяма подкрепа са Ивайло Калфин (АБВ), избран от 356 души, Валери Симеонов (НФСБ) - от 183-ма, Волен Сидеров (ПП „Атака”) - от 151, Ивайло Русчев (АБВ) - от 169, и Петър Курумбашев (КБ) - от 118, а за Надежда Нейнски („Синьо единство”) са дали вота си едва 24 души.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Шумен
  Новини Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов) останаха ...
  Новини Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен ...
  Новини Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат. - - Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време ...
  Новини Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим на ...
  Новини Шофьор на автобус от градския транспорт в Шумен е бил набит от водач на BMW след спор за предимство на пътя. - - Инцидентът станал вчера по бул. "Съединение" в града. Автобусът идвал от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?