29 Март 2024 г. Петък

Биопродуктите - новата бизнес ниша

2010-09-03 18:47:10

Употребата на натурални и биопродукти е тясно свързана с последните международни тенденции за по-здравословен и екологичен начин на живот. В отговор на възможностите, които предлага този пазар в България, за първи път ще се проведе Международната изложба Bio & Eco Expo 2010.

Организаторите от Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата, изцяло съпричастни към темата, си поставят за цел – тук, в България да популяризират еко ибиопродуктите, които в сравнение с конвенционалните са по-здравословни, по-вкусни, щадящи околната среда и биоразнообразието. 

Опитът, който имат организаторите, ще е изцяло в полза на участниците и ще удовлетвори напълно очакванията им – създаването на директни контакти между производители, вносители и собственици на преработвателни предприятия, дистрибутори, складове на едро и дребно, дрогерии, аптеки, хранителни вериги, хотели, заведения, СПА центрове, земеделски производители, крайни клиенти.

Bio & Eco Expo 2010 е възможност за разширяване на пазарните позиции и ефективно средство за налагане на нови продукти. Доказателство за това е големият интерес за участие от страна на фирми, които ще покажат изключително разнообразие от биологични храни, напитки, козметика, бебешки продукти, биоразградими опаковки и биоторове.

Биокозметиката на Cattier, биогримове на марката Terre D'oc, Vivre Vert - биоразградими почистващи и перилни препарати - биоразградими опаковки ще бъдат представени от българската фирма BioConcept.

Няма да липсва и родно производство - Phytocode е нова българска марка за натурална козметика са със сертификация ECOCERT. „AVIA" е козметика за коса, тяло и лице, съдържаща хума - продуктова серия на „Бредис” ООД.

Дрешки от 100 % органичен памук на английската марка Frugi, слингове, играчки от естествени материали и пелени за многократна употреба ще можете да видите на щанда на МАТАТАМА.

Софарма Трейдинг представя продуктите на Jamieson Laboratories - естествени витамини, минерали, концентрирани хранителни добавки, билки и фитотерапия. Andechser ще присъства чрез техния представител за България- БСА. Био йогурт, без оцветители и консерванти с естествени захари - с вкус на касис, цвят от бъз, плод от бъз! Нови Органични напитки от плодове, шоколад и зърнени култури, биокафе от Топ Груп ще изненадат приятно посетителите.

Производители, които се интересуват от сертифициращи услуги, ще имат възможността да получат директни отговори на въпросите, които ги вълнуват от "Кю Сертификейшън" АД.

Чистотата на водата, използвана във фармацията, електрониката, винопроизводството, производството на безалкохолни напитки и др. е важен показател, за което грижа ще има да ни представи техника за постигането му „Никол – Н” ООД.

Производството на мед и пчелни продукти в България е изключително разпространено и ще удовлетвори посетителите с присъствието на „Герада – ГМ” ООД и др.

„Златната ябълка” ООД предлага и трите микроводорасли - АФА от езерото Кламат, хлорела и спирулина, ензими и пробиотици, стволови клетки.

Въпреки трудностите – пропуски в законодателството, липсата на информираност и ниските доходи на потребителите - повечето участници в изложбата споделят своите позитивни очаквания за развитието на този сектор, отчитайки нарастването на търсенето в световен мащаб, както и силните ни позиции в износа на подобен род стоки. Горепосочените и още много други фирми, които ще вземат участие, ще допринесат изложението Bio & Eco Expo да разкрие какви са бизнес възможностите на пазара и ще даде конкретни решения на проблемите.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Бизнес


Новини
68% от българите биха се притеснявали да посещават места, където има много хора срещу 28%, които нямат притеснения за това. 57% биха се притеснявали да отидат на ресторант или ...
Новини
Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ясно коментара пред БиТиВи на министъра на икономиката Емил Караниколов. Първо обаче щяло да се види как вчера оповестените мерки ще ...
Новини
Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Това заяви пред Нова телевизия Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Според него месното производство представлява 20-30% ...
Новини
Дългогодишен опит – гаранция за качество   Белдо Кънстракшънс ЕООД Варна е специализирана компания в хидроизолационни продукти и системи.   Хидроизолация от мазе до покрив &nbs ...
Новини
От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойност ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати