28 Март 2024 г. Четвъртък

Борисов: Докато Станишев е лидер на БСП, аз съм спокоен за ГЕРБ

2014-05-26 14:43:35

Не ДПС държи ключа към предсрочните избори, а „Атака“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след убедителната победа на партията му на евроизборите. 

"ГЕРБ е единствената партия, която не само е била българските социалисти, а и лидера на ПЕС, ние сме партията - герой в ЕНП, искам да отправя молба към Господ, дълго още Станишев да председателства БСП, да ни е жив и здрав, истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш. Докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ. Пожелавам му лично щастие, успехи, да се държи здраво за председателския пост“, коментира той, след като лидерът на левицата заяви, че няма да подава оставка въпреки недобрите резултатите на БСП.

Борисов за пореден път призова правителството да подаде оставка. 

 

„Ако „Атака“ в сряда излезе от парламента и ние излезем, и тогава депутатите на Бареков ще лъснат“, добави лидерът на опозицията.

Той смята, че ако националистите, които останаха без представител в ЕП, продължат да стоя зад правителството, на следващите избори няма да имат и два процента подкрепа.

Според Борисов не само правителството е нелегитимно, но и парламентът.

„Този парламент не е легитимен, има нови формирования, не може да не отчетем Бареков, Реформаторския блок, ръста на ДПС, не може да не отчетем нашия ръст“, посочи той.

„Орешарски е седнал на чуждо място, той няма право да седи там и да срами България и да я забоде с още 7 милиона дълг“, упрекна още лидерът на ГЕРБ.

Много скоро ДПС ще е втора политическа сила, прогнозира той. Според него това се дължи на поведението на БСП, защото социалистите са обещали, че ще строят АЕЦ „Белене“, а след това се отказаха; че ще осигурят 250 хиляди нови работни места, а се оказа, че има 40 хиляди повече безработни.

„ДПС си върви напред, БСП крета, проблеми вдясно няма, за пореден път десницата побеждава, проблемът е в лявото и е много тежък“, коментира Борисов.

Според него ДПС трябва да помисли за себе си, защото  всеки ден, крепейки кабинета „Орешарски“, полита заедно с него. 

„Това е умряло правителство, няма шанс, то е от бити и разгромени партии, то е зомбирано правителство, не знам как въобще си мислят да остават, с какви очи ще влезе в Министерския съвет Орешарски, днес като отиде там, като ходи по коридорите, така че колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре. Това издъхващо правителство няма никакъв живот, вече се е сгърчило там и не знае къде е, незабавно предсрочни избори, в сряда разпускане на парламента, служебен кабинет, готов съм да се консултираме на тази тема“, каза още Борисов.

Той добави, че заради това разчита на чувството на самосъхранение на ДПС, защото всеки ден оставане на партията във властта означава сатанизация след това. самостоятелно, несамостоятелно, на сянка, на слънце“.

В същото време призна, че е съгласен с лидера на ДПС Лютви Местан, че е нужно да има толерантност и коалиционна култура, а според него и добро възпитание.

„Ако ги има, да седнем и да разговаряме, след това никой не е казал, че ще има коалиция, аз бих седнал и със Станишев да разговорям, да го питам защо съсипва държавата“, заяви Борисов.

„Стани си, легни пак, стани си, легни". Тотален нокаут за БСП, мат за БСП, тежко прободени от ГЕРБ, това са техните клипове. Последният клип на Стефан Данаилов беше траурната песен, този клип е за сега, не преди изборите, каза Бойко Борисов. 

Според него успехът на ГЕРБ се дължи на едно нещо и то е работа, работа, работа, а „другото е бокс, фехтовка, шах“.

Лидерът на ГЕРБ се похвали, че най-много гласове е събрала ГЕРБ и в изборните секции в чужбина, което според него означава, че е ясно, че левицата е прогонила българите извън страната. 

Борисов съобщи още, че по време на среща с лидерите на останалите партии от ЕНП утре ще поиска евродепутатът Мария Неделчева да стане зам.-председател на ЕНП.

Освен това призна, че Томислав Дончев, който вече е евродепутат, влиза в плановете му за министър, когато ГЕРБ състави кабинет.

Лидерът на ГЕРБ обвини опонентите си и в контролиран вот и масово купуване на гласове.

„ДАНС и МВР да се разформироват и на тяхно място да се поканят всички разследващи журналисти, а прокуратурата да попита ръководителите на тези ведомства защо взимат заплати, след като медиите от сутрин до вечер разкриват кой купува гласове, а ДАНС, които взимат 3 хиляди лева заплати, да нямат нито една операция, журналистите ги надиграха повече, отколкото ние БСП“, коментира Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати