25 Април 2024 г. Четвъртък

Хората днес свалиха управлението, радва се Борисов

2014-05-25 21:15:55

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя, че още утре премиерът Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, след като неговата партия спечели убедително изборите за евродепутати.

„Днес хората свалиха управлението и казаха, че ГЕРБ трябва да управлява, от направените досега класирания и резултати от екзит пол има едни победител и това е ГЕРБ“, заяви той.

Лидерът на опозицията добави, че иска да благодари „на българския народ и на Господа, че за пореден път оцениха всичко, което сме направили, че оцениха кадрите на ГЕРБ и потенциала и ни постави на първо място“. 

„Сега незабавно псевдопремиерът, псевдопредседателят на парламента незабавно да подадат оставка и да освободят местата, които са заели несправедливо, след този вот това означава незабавна оставка и да се махат“Вотът на недоверие беше днес“. 

„Орешарски има ли морал и срам, не знам за Станишев, честитя му, че отиде в Брюксел, защото аз дори мислех, че може да не влезе, но той се спаси замина за Брюксел, стига да не са ползвали преференциите и хората да не са го изместили от първото място“, добави той.

 

Според него, след като ГЕРБ е първа политическа сила и на вота за евродепутати, няма логика победителите да са извън властта, защото зад нея стоят най-много избиратели.

„С един глас ГЕРБ да има повече от БСП, те незабавно трябва да освободят местата, аз реално ги виждам утре да си подадат оставка и да започнат предсрочни избори“, коментира лидерът на опозицията.

„Представете си финал на Шампионската лига без първия“, добави той.

Според него, ако независимите депутати, които се присъединиха към „България без цензура“, не подкрепят внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството, значи подкрепят кабинета и „ще стане ясно, че коалицията е четворна”.

Борисов упрекна за пореден път управляващите, че разсипват държавата. Той смята, че ако не подадат оставка, трябва да се знае, че разсипването се дължи на БСП, ДПС и „Атака“.

„Иначе ЕНП води убедително в Европа, Станишев да е жив и здрав, дълги години да е председател на БСП, той не може да бие в България, в Европа ще бие“, коментира той и добави, че ГЕРБ са били не просто БСП, ами и лидера на ПЕС.

Според него, ако сега има предсрочни избори, разликата между ГЕРБ и БСП ще е още по-голяма и това е причината правителството, подкрепяно от левицата и ДПС, да не подава оставка и „да бяга“.

„Не знам сега Мишо Миков като какъв ще се качи на трибуната, бит, бит, бит, побеждаван всякога и да ми върне кафеварката“, заключи Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати