16 Април 2024 г. Вторник

Кетъринг с шкембе чорба в парламента, Морето с бонус приятели

2014-05-24 10:52:42

24 часа

Като фирма с дългогодишни традиции при производството и експорта на млечни продукти и закваски "Ел Би Булгарикум" е марка, наложила се на пазари в Европа, Африка, Южна Америка, Близкия и Далечния изток. Един от стратегическите ни партньори е японската корпорация Meiji Co., която успешно продава кисело мляко по лиценз на "Ел Би Булгарикум" вече над 40 години. В края на април в Шанхай, Китай, се проведе среща с ръководството на китайския завод на Meiji, открит в началото на годината. На нея бяха обсъдени стратегията и възможностите за развитие на производството и продажбата на кисело мляко с българска закваска на китайския пазар, чиито перспективи са големи предвид постоянно

 

24 часа

Кетъринг с шкембе чорба в парламента

Нов ред в парламентарния бюфет има от вчера, след като преди дни Агенцията за безопасността на храните затвори за ремонт кухнята майка на Народното събрание на "Дондуков" 2.

В стола вече тестват специалитетите на външна фирма за кетъринг.

Депутатите, които решиха да хапнат рано-рано след приключилото преди 11 ч заседание, оцениха по достойнство ястията. В менюто имаше и по-екзотични предложения от фюжън кухнята - например пиле с портокал..

 

Труд

Сгъни бюлетината 2 пъти, запази в тайна гласа си

Как да гласуваме на изборите за евродепутати така, че вотът ни да бъде действителен и зачетен при броенето на гласовете? Как да сгънем бюлетината си, че тайната на вота ни да не може да бъде разкрита? Това са едни от най-важните въпроси, които вълнуват гласоподавателите преди изборите за Европейски парламент в неделя.

След като сме проверили в коя секция сме разпределени да гласуваме, не трябва да забравяме да вземем личната си карта - с международен паспорт или шофьорска книжка нямаме право да упражним правото си на вот..

 

Труд

Панелките са москвич, от който не става мерцедес

Панелните блокове по принцип са здрава конструкция, но спецификата на сглобяването им е със заварки на металната армировка. Това се прави в специални джобове, наречени дюбели. По едни или други причини технологията може и да не е била спазвана и около тези заварки да са останали незапълнени с циментов разтвор кухини, в които се образува конденз. Парата кондензира върху най-студената повърхност, каквато е металът, и заварката корозира по-бързо.

Но това се получава при нарушение на технологията. Когато например за една смяна строителят трябва да запълни с цимент 10 такива дюбела, а му е наложено да запълни 20..

 

Стандарт

Морето с бонус приятели

Бонус "приятели" пуснаха хотели по морето. Колкото по-голяма е компанията, толкова по- евтина е нощувката. Атрактивната промоция вече е хит в Балчик. Преговорите за евтина стая започват, когато в хотела ще гостуват повече от 8 души. Иначе двойна стая в Белия град може да се наеме за 35 лева на ден. Големите групи обаче ще плащат много по-малко заради бонуса.

Шест дни на цената на пет пък предлагат тризвездни хотели в Албена. Нощувка ол инклузив в стая с изглед към морето е между 55 и 72 лв. на човек. Някои от комплексите на Златни пясъци пък зарибяват туристи с примамливата цена от 35 лева на ден. За по-малко от десетачка може да се спи на бунгало край Дуранкулак. В рок столицата Каварна наемът на частна квартира е на цена от 20 до 25 лв.

 

Стандарт

400 кг мухлясал хляб за бала

Близо 400 кг храни с изтекъл срок на годност бяха заловени в два ресторанта. В заведение в Боровец са хванати 240 кг мухлясал хляб, иззети са и над 91 кг пържоли, яйца и мляко. Ресторантът трябвало да посрещне 50 абитуриенти. Кръчма в Етрополе пък се канела да сервира развалени кебапчета и кюфтета на 40 зрелостници..

 

Монитор

Почивката у нас за 200 лв., в Гърция за - 3 стотачки

Ваканция у нас за 200 лв. и в Гърция за 300 лв. може да си резервираме, ако все още не сте избрали място за лятната почивка. Стойностите могат да достигат съответно до 1200 лв. и 700-800 евро. Цените са за едноседмична почива за един човек и зависят както мястото и категорията на хотела, така и от това колко хранения са включени в пакета.

„Офертите започват от предоставяне само на нощувка до ол инклузив", обяснява Константин Занков, главен експерт към Института за анализи и оценки в туризма. Ако искаме да почиваме на плаж в Турция, трябва да си приготвим между 350 лв. и 700 - 800 евро. Обикновено по-евтините почивки предвиждат пътуване с автобус, които са и най-предпочитани, а за превоз със самолет стойностите скачат в пъти.

 

Сега

МВР разследва схема за купуване на матури

Истерията покрай матурите за дванайсетокласниците роди нова схема за купуване на отговорите от тестовете. Вчера разследване на бТВ разкри, че срещу 150 лв. може да се получи есемес с верни отговори - в конкретния случай на зрелостния изпит по английски език. Случаят се разследва активно от националната полиция, научи "Сега" от източници в МВР. В МОН пък проверяват 60 квестори.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати