29 Март 2024 г. Петък

Прокурор играел като адвокат в далаверата с бензина

2010-09-03 16:36:14

Прокурор се е намесил неправомерно при операцията на ГДБОП и Агенция „Митници“, при която бяха заловени 40 тона незаконен бензин, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„За голямо съжаление се появи един прокурор, чиято съпруга е един от собствениците на някои от тези бензиностанции. И за голямо съжаление прокурорът играеше като адвокат, а не като прокурор, и другото, което е, че той не е наблюдаващ прокурор по това дело",  каза шефът на МВР.

По-късно стана ясно, че магистратът, който се опитал да защити съпругата си, е Георги Камбуров от Върховната административна прокуратура. Съпругата му Наташа Камбурова е съдружник в една от проверяваните фирми.

За случая има изготвен доклад, който ще бъде изпратен на главния прокурор Борис Велчев. Той вече бил информиран за случая.

Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура ще се заеме с казуса, ако бъде сезиран по съответния ред, съобщи говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова.

„Ако случаят стигне до инспектората, обяснения ще дадат и прокурорът, и всички, които са присъствали на акцията“, посочи още тя.

От своя страна прокурорът Георги Камбуров коментира, че не е пречил на проверката, която е правена на обекта на съпругата му. Той добави, че е в отпуск и че ще говори, след като приключи разследването.

„Ще си говорм колкото искате. Има извършена проверка на съпругата ми, има извършени и други проверки. Като приключи проверката, има какво да ви кажа. Аз не мога да говоря, преди да е приключила проверката", каза Камбуров.

В акцията в четвъртък полицаи разкриха голямо количество горива без документи за произход при проверки на пет бензиностанции в столицата. От МВР съобщиха, че в обектите бил инсталиран и специален софтуер, който елиминирал касовия апарат и това позволявало дневно да се укриват между 5000 и 10 000 лева оборот.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати