20 Април 2024 г. Събота

Бареков сигурен: Борисов и Цветанов смачкаха Георгиев

2014-05-20 15:31:03

Завръщането на Даниел Георгиев обратно в ГЕРБ е в резултат на мощен натиск върху него, оказан му от Цветанов и Борисов. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, след като по-рано днес депутатът съобщи, че няма да напуска ГЕРБ на брифинг в НС.

Според Бареков Георгиев е "свястно момче“. Обмисляше тази стъпка още преди Великден, искаше да работи и да помага на изборите", обясни той, като допълни, че му е жал за депутата.

Бареков посъветвал Георгиев да бъде смел, защото „с натиск, със заплахи, с милиционерщина и мутренски практики не се стига далеч“. „Смазали са го, смачкали са го. Това вече не е партия, това е СИК", възмути се лидерът на ББЦ.

Той разкри и че Георгиев го е молил за политическа защита и е искал гласност, ако се стигне до физическо нападение. "Защо е избрал да се върне в ГЕРБ, не знам. Има натиск и върху други депутати от ГЕРБ, които са напуснали", допълни Бареков.

Той предупреди, че "това е краят на ГЕРБ във вида Борисов, Цветанов и Красимир Велчев". Предупреждавам да внимават какво правят, защото ще сигнализираме и правоохранителните органи", отсече Бареков, цитиран от пресцентъра на партията.

 

Ще ги бия в неделя толкова жестоко, че няма да могат да повярват, закани се лидерът на "България без цензура".

Бареков предупреди, че ще знае резултата на партията си във всяка секция, „ако някой има намерение да пипа нашите бюлетини“. „Ако някой се опита да опорочи тези избори, Европа ще го разбере, а в понеделник ще бъдем пред НС десетки хиляди. Да внимават Местан, Борисов и Станишев", закани се той.

Именно лидерът на "България без цензура" обяви вчера при посещението си в Сливен напускането на Георгиев, а впоследствие от НС съобщиха, че в 17.10 депутатът е подал заявление за напускане.

Днес обаче Георгиев уточни, че е направил това умишлено, провокиран именно от съобщения месеци наред за отцепването му. Веднага след това депутатът подал и второ заявление, с което се отказва от първото.

„Категорично, г-н Бареков нищо не ми е обещавал, с нищо не се е ангажирал към мен и с нищо не ме е провокирал да предприема каквото и да е действие по напускане на партията“, разясни днес депутатът.

Георгиев съобщи, че остава в ГЕРБ не само заради лидера Бойко Борисов, а и заради всичките си колеги в ПГ.

„Аз ги смятам и за свои съратници, особено когато сме подложени на изпитания”, коментира той. Депутатът обясни, че контактува с представители на всички политически сили, но не бил вербуван от нито една.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати