20 Април 2024 г. Събота

7 любопитни начина да се предпазим от компютъра

2010-09-03 14:25:57

 

За много от хората животът без компютър наистина е немислим. РС-то е и работен инструмент, и средство за общуване, и начин за прекарване на свободното време. Благодарение на своите мултимедийни свойства компютрите вече в много случаи изпълняват ролята на телевизор, радио, видеоплеър, фотостудио.

Но и най-надеждната техногенна защита не е в състояние да ни предпази от вредното въздействие на електромагнитното излъчване, което всеки един от нас получава при работата си с компютъра. 

Според специалистите, той може да стане причина не само за повишена преумора и нарушение на зрението, но и да увеличи риска от такива заболявания като рак, безплодие, алергии.

Стандартните мерки за защита се предлагат в същите магазини, откъдето си купувате и самия компютър.

Някои хора обаче са привърженици на алтернативните мерки. Според техните разбирания всяко електромагнитно поле има биоенергетична природа. Съответно неговото отрицателно въздействие може да се неутрализира чрез корекция на аурата на заобикалящото пространство. Ето няколко начини за такава корекция, които можете да направите сами:

1. Вземете парче червена глина и направете от нея 3 топки с диаметър 3-5 см. Едната топка поставете между клавиатурата и монитора, а другите две на перваза, за да бъдат огряти от слънчевите лъчи. След 1 седмица сменете топката до вашия компютър с една от топкати до прозореца. За да възстановява защитните свойства всяка топка трябва да се “презарежда” на слънце в продължение на 2 седмици.

2. Вземете малко парче колофон с диаметър около 2 см и го поставете до компютъра. Сменяйте го веднъж месечно.

3. В близост до компютъра може да се постави аквариум с нечетен брой рибки. Сред обитателите на аквариума задължително трябва да има златни рибки.

4. Поставете в близост до компютъра саксия с растение. Прието е да се смята, че до компютъра е добре да има кактуси, но бегонията ще допринесе повече, твърдят разбиращите.

5. Поставете до задната стена на компютъра четиристенна пирамида, която можете да си направите сами. Изрежете от картон 4 триъгълника с дължината на основата 10 см и дължина на страните 24 см. залепете ги с тиксо или лепило без да използвате игли и кламери.

6. Преди да седнете пред компютъра, на метър разстояние от него произнесете с висок глас"синдакт". Така ще поставите енергетична защита на електромагнитното излъчване.

7. След приключване на работата с компютъра излезте от помещението, поставете ръце си като за молитва, силно ги стиснете и произнесете “ликси” и вашето състояние ще се подобри.

Нашият съвет е, дори да приемате тези алтернативи за реално действащи, да не пренебрегвате и това, което “стандартната промишленост” предлага.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати