26 Април 2024 г. Петък

Бареков: На 25 май е нашият бал

2014-05-18 20:18:17

Господа от БСП, от ГЕРБ и от ДПС, ние, младите българи, не ви искаме повече. На 25-ти май е нашият абитуриентски бал. С тези думи Николай Бареков се обърна към младите хора в зала "Универсиада", които се бяха събрали за учредяването на младежката организация на "България без цензура". 

"След една седмица предстои нашата първа политическа битка, 25 май е датата, на която трябва да разберем иска ли България промяна и смяна на порочното политическо статукво", добави Бареков. 

По думите неговата кауза са младите българи, които искал да види в управлението на страната.

Искам още рано-рано на 25-ти да накажем статуквото, двуцифрен резултат за ББЦ и шампанското още на обяд ще го отворим, пожела си политикът. Той увери младите в препълнената зала, че след победата ще има голям купон на 25-ти вечерта във всички дискотеки в големите градове на страната.

"35% от нашите младежи са трайно безработни. А във Видин и Монтана процентът е 80-90%", онагледи Бареков
ситуацията у нас. 

Той обеща повече държава в социалната политика и по-малко държавна намеса в бизнеса. Бареков добави още, че студентите отличници трябва да получават стипендии, независимо от социалния си статус. Или държавата да обмисли намаление на таксите за ВУЗ, или да вдигне студентските стипендии, препоръча лидерът на ББЦ.

Пред младежите Николай Бареков обяви, че партията организира младежка политическа академия във втората половина на месец юни на Слънчев бряг.

В нея ще бъдат поканени 500 младежи за политическо обучение как се правят избори и как се управлява. За по седмица, разделени на две групи, на морето ще отидат тези от младежите, които са се представили най-добре на европейските избори. Лидерът на ББЦ обяви и конкурс за 5-те бройки за експерти в Брюксел, които му се полагат като евродепутат, и призова младежите да изпращат сивитата си.

За председател на младежката организация на "България без цензура" бе избран политологът и журналист от Дарик радио Никола Митев. 29-годишният лидер на младежите в ББЦ в момента оглавява пресцентъра на партията и бе предложен за поста лично от Николай Бареков.

"Ние водим паралелен живот, който няма допирни точки с държавата, общуваме си в интернет, заяви Митев. Той обобщи, че България има най-високо квалифицираните сервитьорки и строители и е цяло чудо да започнеш работа по специалността, която си завършил в университета. Ние вече сме фактор, младите заслужаваме повече и България е наша, заключи лидерът на младежите в ББЦ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати