20 Април 2024 г. Събота

Татяна Дончева: Тече разделяне на бизнеси, свързани с политическите сили

2014-05-17 16:17:16

Делян Пеевски е Ахмед ДоганТова, което прави Пеевски, е онова, за което Доган няма да си цапа ръцете и да напусне сараите си. Това заяви лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева пред БиТиВи.

Според нея имало възможност монолитното мнозинство в парламента да се разцепи и да се стигне до успешен вот на недоверие, който вчера беше внесен в деловодството на Народното събрание от ГЕРБ.

По думите й в момента тече разделяне на бизнеси, свързани с политическите сили, и това е предпоставка за евентуално разминаване при вземане на политически решения.

Може да има много основания да бъде обвинено правителството в нещо, но ако не се извадят аргументи за това, хората няма да разберат. А ГЕРБ няма подготвени хора, които да аргументират мотивите си за внесения вот", коментира Дончева.

Според нея не можем да станем по-малко енергийно зависими от Русиябез да развиваме ядрена енергетика с други големи ядрени държави. Трябва да има баланс на интереси и конкуренция в сектора, смята Дончева.

Помолена да коментира определението на зам.-председателя на парламента Мая Манолова, че внасянето на вота на недоверие по тема енергетика е като любов по време на холера, ТатянаДончева заяви, че й е омръзнало да говорят глупости за всякакви сериозни неща.

По повод предстоящите eвроизбори, тя заяви, че е съвсем реално АБВ на Георги Първанов да не спечели място в Европарламента. Според Дончева залогът на тези избори е най-голям за "Атака".

„Ако хората на Сидеров не влязат в Европарламента, те ще трябва да предприемат стъпки, които да им гарантират участие в следващия парламент, иначе ще изпаднат и от него. Важна ще е и ролята на депутатите, които се обвързаха с Николай Бареков и също не е ясно каква позиция ще заемат след 25 май", допълни тя.

Що се отнася до БСП, Дончева заяви, че няма положение, при което левицата да загуби. „Те никога няма да го признаят. И двама депутати да вкарат, пак ще казват, че са спечелили", посочи тя.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати