20 Април 2024 г. Събота

ЕРП-тата надписвали сметките за ток с по 20 лв., сметна Ерменков

2014-05-16 10:25:33
ЕРП-тата са надписвали по 20 лева на месец на домакинство, изчисли пред Нова телевизия депутатът от БСП Таско Ерменков, който е член на парламентарната комисия по енергетика.

 

„850 милиона са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 милион потребители за 4 години, значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лева неправомерно на ЕРП-тата”, обясни той.
 
Според него има нарушения, които трябва да бъдат санкциониране, а глобите не трябва да се отразят върху цените на тока за потребителите.

По думите му одит на дружествата не е правен от 2008 година до 2012-та. „Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения”, заяви Ерменков.

Според него качеството на доставяната услуга е лошо.  Като пример той посочи софийското село Лозен, където токът спира през три часа.

Социалистът беше категоричен, че проверките на ЕРП-тата не са свързани с предстоящите избори.

„Случаят с ЕРП-тата е показател дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено.Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите”, коментира Ерменков. 
 
Депутатът отхвърли и обвиненията, че лобира в интерес на „Газпром” със законодателните промени за „Южен поток”, с които се регламентира понятието „морски газопровод“. 
 
„Няма писмо от „Газпром”, с което да ни се казва да вмъкнем законодателен текст. Залагам и чест, и име, и кариера, че в света такова писмо не съществува, изглеждаме ли малоумни депутати, за да не установим, че има правна дупка за газопроводите, обсъдили сме ги с Министерство на икономиката и енергетиката”, уточни Ерменков.
 
„Имаме морска част на тръбопровода, която свързва руския бряг с българския. Всеки, който докара газ тук, ще има достъп до приемната станция”, заяви той.
 
И обясни, че морската част на газопровода е отделена, а за останалата част на тръбата са дали възможност на комисар Йотингер да води преговорите с Русия.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати