28 Март 2024 г. Четвъртък

Управлението им се срутва, а ние кабинети сме имали, имали...

2014-05-15 18:59:32

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че ръководството на парламента ще даде стаята, ползвана доскоро от партията в НС, на „двамата депутати на новия коалиционен партньор на тройната коалиция“.

"ГЕРБ има най-много депутати, победител е на изборите, полагат му се. Сега ни оставиха две стаи, не че са направили нещо важно. По-важното е, че за двама депутати на Бареков, новия коалиционен партньор на тройната коалиция - БСП, "Атака" и ДПС - за двамата им депутати, сега им правят стая“, разясни той пред журналисти в Плевен, цитиран от „Фокус“.

Борисов допълни, че това не ядосва никого от партията и изтъкна, че ГЕРБ има със 17 депутати повече от БСП. „Показват, че Мишо Миков е един жалък човек, комплексиран, победен, бит на изборите“, коментира лидерът на ГЕРБ, който обясни и какво има в стаята -  „два компютъра, бюра и моята кафеварка".

 

Той се възмути и от днешното изказване на Мая Манолова, че „ГЕРБ се ръководи от опорни точки на Прокопиев“ и го определи като глупост.

„Понеже вече няма как да направят костинбродска афера, защото са управляващи, слагат ни някакви опорни точки. Вторият в листата след Станишев, Курумбашев, водещо място имащ в листата на БСП, Прокопиев му е кум. Какво общо ние имаме с Прокопиев? Курумбашев отива да представя БСП в Брюксел. Те са си кумове, а искат да ми ги припишат на мен. Нито съм ги чувал, нито съм ги виждал, нито ме интересуват“, ядоса се Борисов.

Според председателя на ГЕРБ сега управляващите се радват на кабинети, защото не са ги заслужили.

„Представяте ли си, в каква истерия, в каква яд, в каква омраза са изпаднали, виждайки, че цялото им управление се срутва... Взели са стая - голяма работа. Ние кабинети сме имали, имали... Сега им се радват, защото те не са ги заслужили, те са победените, това са комплексирани хора. Знаеш ли какво е да си трети-четвърти или втори и да се правиш на първи? Много им е тежко“, заяви той.

Борисов потвърди отново, че ГЕРБ ще внесе вота на недоверие утре и заяви, че „това е другата глупост, която многоуважаемата госпожа Манолова е казала“.

„Какво общо има българският парламент и работата с европейските избори?! За да не работи парламентът и да ходят на мероприятия. Ние не можем да разберем - Станишев какъв е? Водач ли е? В Брюксел ли ще ходи? Тук ли ще стои? Все нещо му пречи. Той, ако беше мъж, щеше да стане премиер, нямаше да бута Орешарски да му вади кестените от огъня, не да дезертира и да става евродепутат. Бяга от дебат с Дончев. Нашият водач е готов“, за пореден път декларира лидерът на ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати