29 Март 2024 г. Петък

Реформаторите: "Господа социалисти, защо работите срещу интересите на българите"

2014-05-13 10:23:08

"Господа социалисти, защо работите срещу интересите на българите", попитаха рано тази сутрин на пресконференция от Реформаторския блок.

Те уличиха управляващата партия в корупция, коятограничи с държавна измяна, разполагат с информация, че представители на левицата са се поставили в услуга на "Газпром" и именно заради това написаха цял списък с питания, които още днес ще изпратят до БСП.

Всички тези въпросителни са се появили в "сините" заради проекта "Южен поток". На първо място Светослав Малинов от Реформаторския блок напомни с питането си дали социалистите знаят, че българите са най-бедните граждани в Европа.

Въпрос номер две гласи - "Защо продължавате да уронвате всичко възможно, за да поддържате в България едни от най-високите цени на газа".

Реформаторите търсят отговорите и на това защо страната ни не прекъсне енергийната си зависимост от Русия, както и на това дали БСП знае, че по-ниската цена на природния газ отваря десетки хиляди работни места и намаля цените на стоките у нас.

"Знаете ли, че проектът "Южен поток" бетонира високите цени на газа?", сигнализира с въпроса си Малинов и постави темата защо правителството е изтеглило заем, който ще бъде плащан от българите.

"Ние плащаме най-високите цени на електроенергията. БСП приема закон, с който бетонират тези високи цени", обобщи в едно изречение притесненията на десните Светослав Малинов.

Реформаторският блок предизвика за пореден път левицата на дебат, като дори призна, че БСП отказват предварително договорени предизборни дебати в национални медии.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати