23 Април 2024 г. Вторник

АБВ с 13 неудобни въпроса към Борисов, Станишев, Местан и Бареков

2014-05-10 13:27:12

От АБВ формулираха 13 неудобни въпроса към своите политически опоненти преди евровота.

Хората на Първанов и Калфин изтъкват, че правят това поради очевидната невъзможност за провеждане на преки дебати между водачите на листи за предстоящите избори за Европейски парламент.

Отговорите на тези въпроси имат отношение към достоверността на обещанията на претендентите за ЕП.

Към ГЕРБ и БСП са отправени по 4 въпроса, за ДПС има 3 и за формацията на Бареков - 2.

ГЕРБ
1. Готов ли е Бойко Борисов да поеме публично отговорност за масовото обедняване, за злоупотребата с власт и притискане на бизнеса и хората чрез държавните институции по време на неговото управление?  Как ще отговори на скандалните факти, които започнаха да се появяват за злоупотребата с прокурорски и данъчни проверки?
2. Морално ли е човек с четири повдигнати обвинения, като г-н Цветанов, да ръководи предизборната кампания на ГЕРБ?
3. Готова ли е ГЕРБ да управлява с ДПС?
4. Нормално ли е водачът на листата на ГЕРБ г-н Дончев да твърди, че отива за малко в ЕП, до следващите парламентарни избори?

БСП
5. Кой всъщност взема решенията в страната? БСП пожертва своята предизборна програма и я замени с програмата на правителството. Тези дни г-н Лютви Местан обяви промени в нея. Накъде върви България?
6. Кой не позволява да се реализират в България ключови приоритети от Манифеста на ПЕС като облагане с данък на финансовите операции на банките, ограничаването на офшорните компании, равноправието между мъже и жени?
7. Защо при предишното управление Сергей Станишев уволни г-н Пеевски заради липса на морални качества, а днес твърди, че той има всички качества да бъде избран за евродепутат? Нормално ли е г-жа Дивизиева, с повдигнато обвинение, да бъде началник на кабинета на министър-председателя, а г-н Станишев да твърди, че тя е „комплимент за правителството"?
8. Какви са критериите за морал при ползването от страна на член на семейството на лидера на БСП на публични средства - български или европейски и при назначаване на бизнес партньори на важни правителствени постове?

ДПС
9. Има ли качествата Делян Пеевски да бъде добър евродепутат, ако в българския парламент той е отсъствал над 80% от заседанията и след като името му предизвика най-масовите протести в България през последните години?
10. Наистина ли ДПС е малкият коалиционен партньор с голямата власт? Каква отговорност носи ДПС за управлението и готово ли е да очертае границите на своите правомощия и отговорности?
11. Хамид Хамид в българския парламент заяви, че ще следва примера на турски агент в България. Това политика на ДПС ли е, след като това изказване беше защитено от г-н Местан?

България без цензура
12. Защо политическите симпатии на Николай Бареков през последните години следват тези на г-н Пеевски и неговите медии?
13. Какъв е произходът на средствата за обширното ефирно време и медийно пространство, оценявани на десетки хиляди лева на ден в различните електронни и печатни медии?

Уточнява се, че въпросите са сведени до 13 - какъвто е номерът на бюлетината на АБВ за предстоящите избори.

Формацията на Първанов заявяваме готовност да отговори на всеки от горните въпроси, по възможност - в публичен дебат.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати