26 Април 2024 г. Петък

Проучване: Българите смятат Лили Иванова и „Барселона“ за най-качествени

2014-05-09 14:16:08

Ако средният българин разполага с неограничено количество пари и ако купува само въз основа на качеството, той би карал „Mercedes“, би слушал Пласидо Доминго или Лили Иванова и би гледал футболен мач на ФК „Барселона“.

Това са резултатите от първото българско изследване QUDAL – QUality meDAL – DEEPMA, проведено през март тази година от швейцарската организация ICERTIAS – International Certification Association GmbH, със седалище в Цюрих, с помощта на онлайн проучване сред 1200 български граждани, ползващи интернет и на възраст над 15 г.

Изследването обхваща над сто търговски и нетърговски категории, например най-качествено мляко, най-качествен автомобил, най-качествен български певец и т.н. и има за цел да популяризира качеството и неговото значение.

„С проекта ние искаме да привлечем вниманието на потребителите към факта, че те имат пълното право да живеят по-добре и да изискват по-добро качество за парите си. Правото на качество и по-добро качество на живот е особено важно в днешно време, когато икономическата среда е изключително трудна“, подчертават от организацията.

В рамките на изследването, всички участници са запитани какво биха купили и използвали, ако парите са без значение и ако се интересуват единствено от качеството при вземането на решение за покупка и консумация.

То обрисува напълно нова картина на България и на българския пазар и разкрива какво мислят българите за предлаганото качество и начина, по който те го разпознават и оценяват.

Изследването не измерва пазарен дял, нито силата на една марка, а само опита и мнението на потребителите за това кой, според тях, предлага най-високо качество в определени категории в тяхната страна.

Според резултатите, най-качествените автомобили на българския пазар са с марка Mercedes.

На въпроса „Коя е най-добрата група в света“, по-голямата част от българите са отговорили с „Metallica“. В категорията за най-добър музикален изпълнител първото място заема Пласидо Доминго. Според българите Меси е най-добрият футболист в света, а ФК „Барселона“ е най-добрият спортен клуб.

По отношение на качеството на хора, проекти, организации и др. анкетираните са посочили Григор Димитров в категорията за най-добър спортист в България и футболен клуб ПФК „Лудогорец Разград“ в категорията за най-добър български спортен клуб.
 
Като най-добра българска група по-голямата част от запитаните в анкетата са посочили ФСБ, а в категорията за най-добър български изпълнител – Лили Иванова.

източник: fakti.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати