29 Март 2024 г. Петък

10 начина, по които да направим пътуването си незабравимо

2014-05-09 09:07:30
За истинския пътешественик няма неудобно време за пътуване. Всяко пътуване е едно приключение, което остава за цял живот. Спомените, които си създаваме са като карта, по която цял живот се връщаме мислено и се усмихваме на всички онези щури моменти, които сме преживели. За да направите всяко следващо пътешествие още по-незабравимо, ви представяме няколко чудесни идеи:

1. Вместо да използвате GPS, купете истинска карта и си начертайте маршрута по нея. Отбележете с точици всички места, които искате да разгледате. След пътуването картата ще ви напомня за всички щури моменти, които сте преживели.


2. Изключете си телефоните за няколко часа и се насладете на пътуването, разговорите и природата около вас.


3. Спирайте отстрани на пътя всеки път, когато видите забележителна гледка - натежалите облаци точно преди да завали, безкрайните полета с цветя или високият заснежен връх, който се изправя пред вас. И не бързайте да вадите телефоните си, за да снимате. Просто се насладете на гледката, дишайте дълбоко и запечатайте момента в ума си.


4. Запишете готина музика на диск. Няма по-хубаво от това да виждаш безкрайния път пред теб в компанията на любимите хора, а за фон да звучи любимата ти музика.


5. Отклонявайте се от маршрута колкото можете повече! Прекрасно е усещането да се чувстваш свободен да избираш къде искаш да отидеш. Човек намира най-любимите си места, когато случайно попадне на тях. Оставете се на интуицията да ви води и се насладете на преживяването.


6. Оставете бележка на случайния непознат, който ще се озове на същото място след вас. Представете си, че отивате на някое прекрасно място и намирате сладка бележка от непознат, на която пише нещо усмихващо. Ще я запазите, нали?


7. Направете си малък личен проект със снимки, който ще ви забавлява всеки път, когато ги разглеждате. Използвайте въображението си, за да измислите снимки, които да имат обща тематика, но винаги да са на различни места. Например - на всеки кадър, който правите да държите снимка от предишно пътуване или да се снимате в една и съща забавна поза на всяко място, което посетите. Бъдете кративни!


8. Запознавайте се с нови хора на всяко място, на което отидете. Местните винаги познават по-добре всички малки, закътани местенца и могат да ви покажат красиви места, за които не сте и подозирали.


9. Оставете нещо за себе си на място, което много обичате за времето, когато ще се върнете отново там. Писмо до бъдещото ви "аз" е една идея, която остава спомен за цял живот. Напишете мислите, чувствата си, мечтите и представите за бъдещето си. Пъхнете листчето в метална кутийка и я заровете на място, на което със сигурност ще може да я откриете след година, две... или повече.


10. Поне веднъж в живота си пътувайте сами. Нямате представа колко вълнуващо може да бъде едно такова пътешествие и с колко нови хора може да се запознаете. Истинско приключение за смелите пътешественици, които биха се справили с предизвикателството.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати