25 Април 2024 г. Четвъртък

Празниците приключват, ред e на голямото прибиране

2014-05-06 09:50:02

Засилен трафик в цялата страна се очаква днес - последният празничен ден от общо шестдневната почивка в началото на май.

По традиция най-много движение се очаква в посока София и големите областни градове, като най-натоварено ще е по автомагистралите "Тракия" и "Хемус", както и по главен път Е-79. 

От полицията и и Агенция "Пътна инфраструктура" отново припомнят предприетата организация за облекчаване на движението по основните пътни направления в страната. 

От 11 ч. на 5 май до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение в посока от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“.

Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни, както и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, отчитат от АПИ.

Освен по АМ „Хемус“, пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

От вчера, 5 май, в участъка при 67-ми км от АМ „Тракия“ движението ще бъде по една лента в посока София – Пловдив и една лента от Пловдив към София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел "Церово“, с. Церово – временна пътна връзка към АМ "Тракия"Север“ при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

Освен магистрала „Тракия“, алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;

• път I-5 - Русе - Велико Търново;

• път I-8 – Пловдив - Харманли;

• път I-9 - Варна - Бургас;

• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От Пътна полиция и АПИ препоръчват шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, влажните настилки и да спазват указанията на служителите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати