28 Март 2024 г. Четвъртък

Предизборните изказвания от деня

2014-05-05 07:18:38

Държавните и общински болници ще лекуват безплатно пациентите без осигуровки. Това обяви Николай Бареков на среща с хората от ломското село Долни Цибър.

Пред тях той изложи своята идея за реформа в здравеопазването. Тя предвижда системата на здравеопазване да бъде разделена на две. Тези, които имат здравни вноски и спестявания за здраве в частни фондове ще могат да се лекуват навсякъде както досега. Бедните и безработните обаче ще получат право на безплатно лечение в държавните и общински болници. Моделът е сходен на този, предложен от американския президент Барак Обама и наречен в САЩ "Обама кеър", обясни лидерът на "България без цензура".

Пред него хората от селото поставиха и проблемът с пенсионирането на трайно безработните.



"Дълги години не успях да си намеря постоянна работа, взимаха ме само по програмите за временна заетост. Затова сега не мога да събера стаж за пенсия", оплака се 55-годишен местен жител.

Той посочи, че в тази патова ситуация са почти всичките му набори в селото. Това е много сериозен проблем, но и за него имаме решение, отговори Бареков.

Той каза, че ще настоява възрастта за пенсиониране да бъде замразена, а за хората, които по време на мъчителния преход са били без работа, или не могат да докажат стажа си, да бъде въведен специален облекчен режим на пенсиониране.

Бареков помоли местните жители да му гласуват доверие на изборите, за да има властта да направи реформите. Лидерът на ББЦ им гарантира, че само за една година може да въведе в действие тези социални мерки.

Местен ходжа заведе лидерът на ББЦ до разрушената джамия в Долни Цибър, а хората го разведоха из селото заедно със зам.-председателите на партията Рада Коджабашева и Росен Петров, за да им покажат резултатите от безхаберието на държавата. 

На 25 май бюлетина номер 15 е печеливша не заради БСП, а заради България. Само така ще можем да продължим това, което сме започнали и което отстояваме всеки ден в трудна среда. Това ще продължи с още по-голяма сила, ако дадете своя глас за БСП.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред хиляди провадийци и жители от област Варна, събрали се на фолклорен фестивал в града.

Близо час стотици почитатели на народната музика взимаха автографи от лидера на левицата.



90-годишната баба Вася сподели, че е станала в 4 часа, за да пристигне на време и да се срещне със Станишев и да му поиска автограф. Той проведе разговори с десетки възрастни хора, които го помолиха за помощ за лечението си и други належащи проблеми.

Група изпълнителки от с. Гроздево слязоха от сцената, за да поздравят лидера на БСП с народни песни. Млади и стари стискаха ръка на Станишев и благодариха за увеличението на детските, пенсиите, намалението на тока и увеличаването на броя българи, получаващи енергийни помощи.

България има основание за самочувствие в Европейския съюз. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия „Всяка неделя” Ивайло Калфин, евродепутат. Той заяви, че АБВ се бори за между двама и трима евродепутати.

„Тогава, когато нямаш цели на държавата, общо взето напипваш кое е важно. България изостава, защото не знае къде отива. Вината за това е на политиците в България. Всички отговорни политици в България трябва да са готови да седнат и да обсъждат важни теми, да се опитат да намерят съгласие по това, което интересува хората. Европа се развива и без България. Нова Европа ще се случи и без Станишев, и без мен и без който и да било. Това, което се случва в момента в Европа, е една огромна промяна. Тя е след кризата. В момента има много силни движения да се очертае ЕС с много по-силна интеграция около еврозоната. Оттам нататък има много въпросителни.

Има 10 страни, които не са в еврозоната и които няма как да останат навън. Но въпросът е България къде иска да бъде. Ние искаме да бъдем в окото, в сърцето на европейската интеграция или искаме да бъдем някаква периферия? България трябва да си постави като далечна принципна цел членство в еврозоната, когато се подготвим, но трябва да знаем къде отиваме.

Бих изработил няколко политики, които са важни за страната ни и които бих искал да станат европейски политики. Това нещо в момента го няма. Един депутат може да бъде много влиятелен. Това много зависи от личните качества”, каза още Ивайло Калфин.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати