24 Април 2024 г. Сряда

Анди Родик и Томаш Бердих изненадващо отпаднаха във втория кръг на US Open

2010-09-03 09:31:11
Шампионът от 2003 година и голяма надежда на домакините Анди Родик отпадна още във втория кръг на US Open, след като загуби с 6:3, 5:7, 3:6, 6:7(4) от сърбина Янко Типсаревич. Това беше най-лошото представяне на американеца по време на турнир от Големия шлем от 2008 г насам.

Поставеният под номер 9 Родик направи 17 аса, но това не се оказа достатъчно и той напусна надпреварата след 3 часа и 18 минути игра. Това е най-ранното отпадане на американеца в осем участия на "Флашинг Медоус".

В третия кръг Типсаревич ще играе срещу 17-ия в схемата Гаел Монфис. Французинът победи Игор Андреев от Русия с 6:3, 6:4, 6:3.

Подобна участ сполетя и финалиста на "Уимбълдън" Томаш Бердих след загуба със 7:6(3), 6:4, 6:4 от 30-годишния ветеран Михаел Льодра от Франция.

"Знаех, че ме очаква много тежък мач, защото Бердих има силен сервис и отличен форхенд. Бях наясно, че трябва да го поставя под напрежение и да правя перфектни удари. Успях и това се оказа печелившата комбинация", заяви Льодра.
Бердих пък не може да си обясни загубата. "Не знам дали играх добр или не. Ще трябва да седнем с треньора ми и да изгледаме внимателно мача. Все още за себе си нямам обяснение какво се случи", каза чехът, който достигна и до полуфиналите на "Ролан Гарос".

Следващият съперник на Льодра ще бъде Виктор Ханеску от Румъния.

Финалистът от 2008 година Анди Мъри нямаше такива проблеми. Поставеният под номер 4 победи с 6:3, 6:2, 6:2  Лукаш Лацко (Словакия). В третия кръг шотландецът очаква дебютанта на "Флашинг Медоус" Дъстин Браун от Ямайка.

"Доволен съм, защото победих в три сета. На корта обаче беше далеч по-трудно, отколкото показва резултатът. Условията с тази горещина и с вятъра просто бяха брутални", каза Мъри, след като пласира 37 печеливши удара в срещата.

Домакините все пак имаха и поводи за радост, след като 18-годишният квалификант Райън Харисън отстрани 15-я в схемата ветеран Иван Любичич с 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:4. Следващият съперник на Харисън ще бъде Сергей Стаховски от Украйна.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати