19 Април 2024 г. Петък

"Манчестър сити" удържа шампионска победа срещу "Евертън"

2014-05-04 09:50:53
"Манчестър сити" победи "Евертън"Гражданите" се изкачиха на върха във временното класиране и се нуждаят от шест точки в домакинските мачове срещу "Астън вила" и "Уест хем", за да станат шампионите на Англия за четвърти път в своята история. карамелите" и се поздрави с жизненоважния успех. 

"Манчестър сити" събра 80 точки, колкото има и "Ливърпул", но головата разлика на "гражданите" е значително по-добра. "Челси" е трети със 78 точки. Трите отбора, замесени в битката за титлата, са изиграли по 36 мача. 

"Евертън" окончателно загуби шансове да се пребори за място в първата четворка. При един оставащ мач "карамелите" имат 69 точки и изостават с четири от "Арсенал", който освен това е изиграл един двубой по-малко. 


Срещата на "Гудисън парк" беше от решаващо значение за градския съперник "Ливърпул", който щеше да се върне на полпозишън, ако "Манчестър сити" не спечели три точки. 

Двубоят започна перфектно за домакините, които откриха резултата в 11-ата минута с фантастичен гол на Рос Баркли. Младият полузащитник получи топката от Стивън Нейсмит и с техничен фалцов удар от далечно разстояние не остави шансове на Джо Харт. 

След това обаче "Евертън" прие играта изцяло в своята половина и допусна три много лесни гола още до края на първата част след много груби грешки в центъра на защитата. 

В 22-ата минута "Манчестър сити" изравни резултата. Централният бранител Антолин Алкарас тръгна необмислено да блокира Яя Туре много далеч от своето наказателно поле, което позволи на Серхио Агуеро да получи в свободна позиция, да напредне към вратата и с удар в близкия ъгъл да преодолее Тим Хауърд. 

В тази ситуация обаче аржентинският нападател получи разтежение в слабините и трябваше да бъде заменен принудително от Фернандиньо. Това постави Един Джеко на върха на атаката и босненецът свърши отлично своята работа. 

След минути, в които бързото темпо спадна, бившият играч на "Волфсбург" изведе "гражданите" напред в резултата две минути преди почивката. След центриране на Джеймс Милнър от дясното крило Джеко беше оставен необезпокоявано да вкара с глава при четирима играчи на "Евертън" около него, които дори не скочиха за топката. 

Веднага след подновяването на играта Стивън Нейсмит беше изведен сам срещу Джо Харт, но опитът му за удар по диагонала беше отразен от английския национал. 

В ответната атака "Сити" отбеляза трети гол. Защитниците на "Евертън" оставиха Самир Насри да владее топката спокойно в наказателното поле. Французинът пусна успореден на голлинията пас, а Джеко отново не беше блокиран и просто подложи крака си, за да се разпише за втори път. 

След третия гол играчите на "Манчестър сити" се успокоиха и отстъпиха инициативата изцяло на "Евертън". Дълго време това не носеше никакви опасности за Харт, но в 65-ата минута Ромелу Лукаку оползотвори чудесно центриране на Лейтън Бейнс и върна интригата в мача. 

"Карамелите" продължиха да атакуват, а мениджърът Роберто Мартинес предприе офанзивни смени с пускането в игра на Жерар Делофеу и Ейдън Макгийди. 

"Сити" обаче можеше да реши мача с четвърти гол, след като грешка при изнасянето на топката от домакините позволи на Пабло Сабалета да се откъсне сам срещу Хауърд. Десният бранител обаче не успя да преодолее вратаря. 

Между 77-ата и 82-ата минута играта беше спряна след явна симулация на Един Джеко. В продължение на пет минути той лежеше на терена, а в крайна сметка се появи и носилка. Босненецът обаче се изправи, излезе от игрището, след което веднага се върна без никакви проблеми.  

Пет минути преди края на редовното време Делофеу можеше да донесе трети гол на "Евертън". Той проби отлично в наказателното поле, но,вместо да подаде към останали сам на голлинията Нейсмит, реши да стреля от малък ъгъл и Харт спаси. 

В добавените седем минути "Манчестър сити" контролираше топката почти през цялото време, а "Евертън" не успя да създаде опасна ситуация пред Харт и "гражданите" удържаха шампионските три точки. 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати