24 Април 2024 г. Сряда

"Ботев" и "Лудогорец" завършиха наравно за четвърти пореден път

2014-05-04 09:49:19
Футболистите на "Ботев" и "Лудогорец" завършиха наравно за четвърти път и не успяха да се победят в рамките на настоящия сезон в А група. В последната си шампионатна среща двата отбора приключиха при нулево равенство в Пловдив. 

Домакините бяха по-активният отбор и бяха по-близо до победата, но нямаха късмет в последната минута, когато гредата спря удар на Томаш Иршак. Гостите пък не успяха да създадат нито едно голово положение и ще трябва да почакат поне още един кръг, за да си гарантират трета поредна титла. 

Разградчани запазват първото място със 75 точки след третото си равенство в последните четири мача. Те имат аванс от осем точки пред ЦСКА и девет пред "Литекс", който е изиграл един двубой по-малко. "Ботев" не успя да се изравни с отбора от Ловеч и остава на четвърта позиция с 64 точки. 

Пловдивчани започнаха по-активно мача с "Лудогорец" и първата добра възможност се откри пред Юнес Хамза в шестата минута. Тунизийският нападател беше изведен зад защитата от Томас Иршак и опита диагонален удар, който премина покрай страничната греда. 

Следващите минути бяха доста скучни, като двата отбора размениха само по един далечен удар. В 25-ата минута Ферибори Доре отправи изстрел, след като Хамза се пребори за топката, но Владислав Стоянов спаси. 

В последната минута на първото полувреме националният вратар се справи и с точен удар с глава на Сърджан Лукин. 

И след почивката "Ботев" продължи да бъде малко по-активният отбор, а най-сериозни проблеми за защитата на "Лудогорец" отново създаваше Доре. В 62-ата минута конгоанецът се пребори за висока топка между двама защитници и успя да отправи удар с десния крак, но неточен. 

Едва девет минути преди края "Лудогорец" отправи точен удар във вратата на Адам Стаховяк. Това направи защитникът Александър Александров, който стреля акробатично след центриране на христо Златински, но право в ръцете на полския вратар. 

В последната минута на редовното време "Ботев" беше много близо до попадение, след като Вандер Виейра се пребори за изритана топка и изведе Иршак сам срещу Стоянов. Чехът изпрати топката покрай вратаря, но страничният стълб спаси гостите. 

В добавеното време "Ботев" стигна до пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но Иван Цветков стреля покрай гредата. 

"Ботев" и "Лудогорец" ще имат още една възможност да се победят през този сезон. Двата отбора ще се срещнат във финала за Купата на България на 15 май. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати