20 Април 2024 г. Събота

Борисов кани Станишев на дебат с Дончев

2014-05-03 19:28:48

ГЕРБ праща днес официално писмо на лидера на БСП Сергей Станишев с покана за дебат с водача на листата за евродепутати Томислав Дончев.

Надявам се в скоро време Станишев да престане да бяга от среща с нашия водач Томислав Дончев. Изборите са за Европейски парламент, те ще са там двамата в Брюксел, те ще правят там политика, след като са водачи, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“.

Стига е ходил по медиите да търчи и да иска дебат с мен, това е ниво Европейски парламент. Нашите експерти в ЕП Томислав, Мария, другите, го чакат на дебат по всяка тема, свързана с Европа, и това няма нищо общо нито с магистрали, нито с пенсии, нито с друго, където той се опитва да прехвърли дебата и където е изключително слаб", допълни Борисов, който присъства на Събора на овцевъдите край Петропавловския манастир.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че в мандата на кабинета му са давани по 40 лева на глава за овце, а сега се дават 4 лева. Затова хората на нас ни се радват, обобщи Борисов.

„Отиваш при една овца да я питаш, ще ти каже - ГЕРБ ни даваха 40 лева на глава, тези ни дават 4. Овците ще проговорят накрая. Но това си е на БСП проблем. Овчарите казват – и на овците да сложат вълк отпред, всички стават вълци, както и обратното, разбира се. Ако им сложиш овен отпред, всички стават овни”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова управляващите да си отидат и допълни, че мястото им е в опозиция, защото са показали, че не могат да управляват.

Според Борисов сега те действат по нова формула. Викат кметовете един по един и им казват – ако си мълчалив, послушен, и преклониш глава пред ДПС, БСП и „Атака” (тройната коалиция), ще ти намалим корекциите. Така работят един по един кметовете на ГЕРБ сега, за да разбият партията, всичко това е с умисъл, заяви Борисов.

„Нашето всеки ден се вижда, магистрали, жп линии, мостове. Всеки ден хората ги гледат. Тяхното – какво да видят”, допълни лидерът на ГЕРБ.

По думите му „псевдоевропеецът Станишев е с най-жалките предизборни клипове по телевизията“.

Какво общо има Европейският парламент с боксьори и шахматисти?! Какво рекламира европеецът Станишев? Какво общо има една предизборна кампания с това, попита той.

Борисов определи като черен пиар твърденията на властта, че с пари по Програмата за селските райони са купувани луксозни яхти по времето на ГЕРБ. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати