28 Март 2024 г. Четвъртък

В САЩ обвиниха българин, ръководил банда за измами с кредитни карти

2014-04-22 08:59:28

Българин, замесен в международна схема с кредитни карти, е отвлякъл мъж в Чикаго и му е отнел сума от 800 хиляди долара, съобщи електронното издание на „Chicago Sun". Освен това  извършителят - Георги Мартов-Мицубишито, е поръчал побой над свой конкурент и го е заплашил, че ще го „нареже на парчета".

Мартов е направил самопризнания, когато е бил арестуван преди месец.

Предполага се, че 39-годишният българин е шеф на международна престъпна група, организирана за измами с кредитни карти.

На 26 март прокуратурата е повдигнала обвинения срещу него и други 16 души, сочени като съучастници. Мартов е обвинен, че е оглавявал  американския клон на голяма мрежа заизмами с банкомати, която се ръководи от София.

Според обвинителите, той е разпределял сред членовете на групата номера на кредитни карти, откраднати в Европа, след което те са извършили стотици  тегления от банкомати, като използвали „клонинги" на истинските карти.

Според информацията в съдебните документи обаче, става дума за много повече от финансови измами. Мартов, който е сочен като плейбой, увлечен по интернет хазарта, през 2012 г. е бил засечен в софийски хотел заедно с известни лидери на българския подземен свят, докато официално е бил на „семейна почивка".

В таен запис на телефонен разговор от 2011 г. българинът е признал, че е поръчал на свои хора в България нападение срещу човек, за когото твърди, че му е дължал пари.

При друг записан разговор от същата година Мартов заявява, че друг човек ще бъде „нарязан на парчета", в момента, м който се върне в България.

При трети разговор, от 2012 г. Мавров споделя, че заедно с друг обвиняем - Радослав Павлов, е отвлякъл човек в Чикаго и са го накарали да им даде 800 хиляди долара, които преди това е откраднал от криминално проявени фигури.

От ФБР са иззели от дома на Мартов 13 огнестрелни оръжия. Смята се, че бандата му е  печелила по 200 хиляди долара седмично от скимиране на кредитни карти. 
Съобщава се също, че той е развил зависимост към викодин и се е занимавал с дистрибуция на марихуана.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати