27 Април 2024 г. Събота

Черен петък по пътищата - хаос и катастрофи

2014-04-19 10:13:04

"Черен петък по пътищата - хаос и катастрофи", обобщава в заглавие "Труд". 20-километрова колона от коли се образува към 16 ч вчера към 67-ия километър на магистрала "Тракия" в посока Пловдив. В района има ремонт на мост, по който се минава само в едното платно. На магистрала "Хемус" по обед опашката от автомобили в посока Варна достигна дължина 12 км. На мост при тунел "Ечемишка", също заради ремонт, е затворено едното платно и движението е двупосочно. Две челни катастрофи станаха вчера сутринта край благоевградското село Струмяни на пътя за Гърция и край Севлиево на шосето София - Варна. Четирима души бяха откарани в болница, двама от тях - с опасност за живота. 

15-годишно момиче загина, а осем души бяха ранени при друга челна катастрофа край Оряхово в четвъртък вечерта.

Близо 34 000 ще бъдат допълнителните места във влаковете и автобусите през почивните дни, допълва още "Труд". През изминалите два дни от София са тръгнали близо 200 извънредни автобуса.

На първа страница "24 часа"Витиня" не беше забелязан жив катаджия- Стотици шофьори опитаха да търсят алтернативен маршрут, завивайки по стария път към Правец, но попаднаха в истински сървайвър.

В друга статия "24 часа"Преса". От седмица в големите вериги вървят промоционални кампании и кора с 30 яйца размер М се продава по 5 лева, което означава, че бройката излиза 16,7 ст.

Мрачният дъждовен маратон, който захлупи небето и заля цяла страна през последните три дни, свършва най-после днес следобед,пише още "Преса". Още утре дългоочакваното слънце ще се покаже навсякъде и хората ще отбележат светлия християнски празник Великден. Температурите ще достигнат 17-18 градуса.

Осем вида голи охлюви, един от които дошъл от България, са нападнали градини във Великобритания. Това установиха учени от университета в Кардиф, съобщава на първа страница "Новинар". 

Според специалистите плужеците са дошли от континентална Европа и по-точно от Испания, Франция, Италия, Украйна и България.

Според челото на "Телеграф" таратор, боб чорба и супа на прах, направени у нас, могат да литнат в космоса. Това ще се случи, ако Институтът по космически изследвания към БАН осъществи плановете си да премине от лабораторно към промишлено производство на масови храни за космонавти. НСА е готова да купува българска космическа храна, ако започнем да я произвеждаме масово.

Битката за ключови постове в съда започна. До месеци ще бъдат избрани наследници на Лазар Груев и на Веселин Пенгезов. 

Любопитното е, че едно име се спряга като кандидат и за двата поста, анонсира под глава "Преса". На последното си предпразнично заседание Висшият съдебен съвет обяви конкурс за нов председател на Софийския апелативен съд на мястото на Пенгезов. Заместникът му Стефан Грозев ще участва в надпредаварата. Според изданието обаче Грозев има намерение да се кандидатира и за наследник на Груев.

Измамници искат от 500 до 1000 евро от българи в Западните покрайнини, за да ги уредят с гражданство и български паспорт, след като изчезват с парите без да издадат никакъв документ, твърди на вътрешна страница "Труд". "Посредници са местни от Босилеград и от вътрешността на Сърбия", обяснява Стефан Стойоков, зам.-кмет на Босилеград. От 2008 година насам стотици измамени българи са подали жалби срещу посредници и измамници.

С ВИП статут в "Монако" се ползва Димитър Бербатов, твърди под глава "Стандарт". Сред милионерите във футболния тим той единствен се движи с патрулка по улиците на Монте Карло. Кола на полицията ескортира бентлито на Митко, което той докара от България. Колата е с наша регистрация и номер с две деветки и две нули, твърди изданието. 

"Гащите и чорапите нямат място в НДК. Дворецът пак ще бъде културно средище", казва в интервю за "24 часа" Велислава Кръстева, зам.-министър на културата. В момента се работи по цялостната стратегия за НДК, като осмислянето на всяко едно пространство в Двореца ще бъде взаимосвързано и обосновано от гледна точка на цялото. "Първите няколко месеца трябваше да се справим с финансовите проблеми, които наследихме, което беше много трудно, но и все още има много неща, които трябва да се направят. Например структурата на НДК не е променяна никога и от времето са останали позиции и звена, които са абсолютно неадекватни на днешния ден", посочва Кръстева.

В интервю за "Труд"България е на кръстопът, а всеки кръстопът, погледнат достатъчно отгоре прилича на разпятие. Може би за това и българите сме все на кръстопът и все се готвим с много шум нанякъде да тръгнем... Какво се получава, нека всеки прецени сам. И за себе си, и за всинца ни. Мисля, че имаме и друг проблем - щатните искариоти. Толкова са много, че не само националният бюджет, но и бюджетите на няколко приятелски разузнавания не могат да ги издържат..."

По повод българския политически живот актьорът Мариус Куркински коментира пред "Преса"Хаос и лъжа! Много подкупност, много интереси! Аз съм силно песимистично настроен за България. 

Политиците ни убиха народа за тези 20 години, числено и морално. Свършиха си работата с пренасянето на парите на други етажи, във фамилии, в деца и така. В страната се извършиха едни погроми. Аз не видях досега добро в политиката. Всичко е абсолютна манипулация и мрак."

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати