26 Април 2024 г. Петък

Окончателно: Откриха Александра мъртва

2014-04-12 09:27:29

8-годишната Александра е жертва на убийство. По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения. Процесуално-следствените действия продължават и в момента, съобщи късно в петък МВР.

Момиченцето от Поморие изчезна в четвъртък. Тялото й бе открито в петък следобед на таванския етаж в блока, където семейството й живее.

Обвинената за убийството на Алекс се нарича Атанаска Георгиева, тя е близка приятелка на съпругата Северина и тъщата Светлана на хотелиера Веселин Тошков, пише в. „24 часа". От МВР разпространиха само инициалите А.Г.

Изчезналата 8-годишна Александра Тодорова от Поморие е била намерена мъртва на таванския етаж на сградата, в която живее семейството, съобщи съдебният лекар Косьо Янков, който преди малко излезе от сградата, цитиран от 24chasa.bg.

Д-р Янков уточни причините и точния час на смъртта.

8-годишната Александра е жертва на убийство. По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По-рано жена с белезници, д-р Янков и голяма група полицаи влязоха в блока в Поморие, където живее изчезналото дете.

Припомняме, момиченцето изчезна мистериозно вчера. Бургаската окръжна прокуратура образува досъдебно производство за отвличане срещу неизвестен извършител. Александра е дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца. Бащата на Александра заяви, че е готов да даде 50 000 лева награда на този, който ми каже къде е детето или даде информация, за да разберат къде може да я държат.Заради масираното присъствие и най-вече включването на съдебен лекар се появиха предположения за неблагоприятно развитие на мистерията в Поморие. На този етап от полицията не потвърждават официално информацията, че детето е открито мъртво.

Дъщерята на известния бизнесмен от Поморие Веселин Тодоров - Германеца изчезна, докато се прибираше от училище снощи. Бащата на момиченцето заяви, че никой не му се е обаждал, но ако го сторят, ще преговаря.Административният ръководител на Окръжна прокуратура в БургасКалина Чапкънова също не пожела да потвърди дали има неблагоприятно развитие на случая.

По-рано след обиск в хотел „Лагун" в Поморие, който е собственост на Веселин Тошев - познат на Германеца, за разпит бяха отведени съпругата на хотелиера, заедно с двете й деца. Специално обучено куче също е включено в издирването на момиченцето.

Според Flagman.bg полицията е арестувала Северина Петкова Димитрова и 60-годишната й майка Светлана Димитрова във връзка с изчезването на Александра. Северина е жената, която живее на съпружески начала с хотелиера Веселин Тошев.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати