19 Април 2024 г. Петък

Пловдивският кмет бесен: детските градини са като разорана нива

2010-09-02 20:47:48

Стотици малчугани в Пловдив може и да не тръгнат на детска градина от новия сезон. Причината е, че ремонтите в кварталите „Западен” „Централен” и „Северен”, които трябваше да приключат до 31 август, продължават.

Дворовете са разорани и децата не могат да играят. Площадките са се превърнали в строителни и складови съоръжения.

Kметът на Пловдив Славчо Атанасов свика спешна среща с фирмите изпълнителки и постави ултиматум до 15 септември всичко да е опънато под конец.

"Не ме интересува какви пречки имат изпълнителите. Никакви доводи не приемам. Недопустимо е дворовете да са разорани, още повече, че градините работят и през лятото", каза Атанасов.

Той визира пазарджишката фирма „Термикс ЕС”, която е изпълнител на реконструкцията на 10 забавачници в Пловдив. "Тези тарикати трябваше да издадат обектите до края на 1 септември, а те искат отсрочка до края на октомври", възмути се кметът.

Под гнева му попадна и ресорният заместник кмет Петя Гогова. Тя е с последно предупреждение за уволнение. Гогова не е уведомила Атанасов за проблемите със забавените ремонти.

Тя е инспектирала през август само две от общо 12-те градини, които се ремонтират. За другите изобщо не е разбрала и не е докладвала на кмета.

"Ако продължава така, ще стана безпощаден", коментира Атанасов относно заместничката си.

Районните кметове пък заявиха, че за проблема със забавачниците е виновна единствено и само голямата община. Те смятат, че Атанасов късно е сключил договори с фирмите изпълнителки.

Липсва контрол от страна на общината и не се следи как се изпълняват сключените договори. Не се гледа ефективността, а най-ниската цена на подадените оферти.

Ето затова стигнахме дотам, че площадките и зелените площи в градините да са неизползваеми в момента и децата да няма къде да играят, коментираха районните кметове.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати