19 Април 2024 г. Петък

Бареков: ГЕРБ- БПС - Реформаторския блок са проблемът на Пловдив

2014-04-07 11:19:41

"Не само г-н Тотев е проблемът на Пловдив, а и колаборацията на ГЕРБ с БСП. Във Варна проблемът е коалицията ГЕРБ – БСП – ДПС, начело на която е г-н Портних, а в Пловдив – ГЕРБ- БПС - Реформаторския блок, начело на която е кметът Иван Тотев". Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред пловдивчани, събрали се на протест срещу градоначалника, съобщиха от пресцентъра на партията.

"За последната една година, според статистиката, в Пловдив няма нито едно открито работно място за българските граждани до 30-годишна възраст и това се случва въпреки лъжите на Иван Тотев, че работи за младите хора", допълни Бареков. Той припомни, че миналата година по същото време в античния театър лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи едно нацистко изказване, заявявайки, че пенсионерите за изяли резерва.

"Събралите се тук са будната част на града, която се обърна срещу политическата мафия в лицето на Иван Тотев", заяви още лидерът на ББЦ пред гражданите на Пловдив. "Оставка", посочи лидерът на "България без цензура".

"Заради лошата политика на Сергей Станишев и неговите заигравания с ДПС, той прави така, че да върне на власт Борисов. Заради това съм готов на дебат с него, обясни Бареков. Според него в България има само 4 партии и това го доказват всички социологически проучвания - това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България без цензура". Бареков посъветва хората да не гласуват са другите партии, тъй като гласът им би потънал.

Дал съм кмета на Пловдив на прокуратурата. Ако тя не се задейства и не стигне до край, тогава ще го сторим ние на 25 май с ваша подкрепа. Когато спечелим изборите, нашите депутати ще напуснат Народното събрание и ще предизвикаме предсрочен парламентарен вот. Тогава кметът Тотев ще бъде един от първите, които ще попаднат под ударите на „Чисти ръце“, обясни лидерът на ББЦ.

„България без цензура“!, каза Бареков. Според него градоначалникът Тотев е дошъл на власт с обещание, че ще бъде кмет на младите хора. Фактите обаче говорят, че това не се е случило. В момента всеки трети човек на възраст до 30 години е без работа. Такива цифри няма никъде в Европа, мотивира се Бареков.

„Ето защо аз съм се запътил към политиката. Ние сме за нови работни места, повишаване поне с 20% пенсиите на възрастните хора и безплатно лечение за децата. Но старите партии си мислят, че като насрочат изборите за 25 май, младите хора ще забравят да гласуват, защото ще бъдат на абитуриентски балове, а те са нашият основен поддръжник. Затова много Ви моля млади хора, бдете, защото на карта е заложено не моето бъдеще, а бъдещето на България“, призова лидерът на „България без цензура“.

 Според председателя на България без цензура в Пловдив Хайк Гарабедян кметът Тотев предвижда само със собственото си еднолично решение да вземе нови заеми, които до 2017 г. да нарастват до над 70 млн. лв. и това се случва. Тотев не попита нито гражданите, нито когото и да било дали са съгласни да бъдат изхарчени още 30-40 млн. лв. Гарабедян попита и какво ще се случи през 2017 г. , когато трябва да започне обслужването на заемите и дали това ще стане с поредно вдигане на данъците. Той припомни, че до този момент те са увеличени вече с близо 30%. Според Гарабедян тези пари няма да отидат за ефикасни инвестиции, а за мъгляви проектчета, които ще се изпълняват от обръчите от фирми и роднините по оста на злото между Борисов, Цветанов и техния слуга Тотев.

"Нали помните как дойде този човек на власт?", попита зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки за кмета Иван Тотев. "Това се случи с едни записи, на които той се хвалеше как си гарантирал служебна победа", припомни Джамбазки и заяви, че това според него се нарича мафиотизация.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров също коментира записите на кмета и се възмути, че те са останали без последствия. Той припомни, че и в Бургас, и в Стара Загора кметовете са от ГЕРБ, но разликата между тези градове и Пловдив е очевидна. Това според него означава, че кметът не е просто от ГЕРБ, а е некадърен човек от ГЕРБ. Пред събралите се пловдивчани Петров коментира, че София, която е три пъти по-голяма от Пловдив има 7 пъти по-голям бюджет. "На това може да се каже само едно – "Оставка", заключи той.

В момента в града се вършат безобразия, каза адвокат Дяко Дяков, зам.-председателят на ББЦ в Пловдив. Според него е пълно безобразие това, което се прави в Цар Симеоновата градина. "За нея кметът иска 12 млн. лв., което е пълен грабеж, а резултатът е такъв, че старите пловдивчани биха се обърнали в гроба си. В момента кметът търси 40 млн. лв. за нова спортна зала, която по наша оценка струва не повече от 12 млн. лв. Къде отива разликата?", попита Дяков и предположи, че зад това се крият лобистки интереси на Бойко Борисов и любимата му фирма – "Главболгарстрой".

Няколко хиляди души се събраха пред общината в Пловдив на протест срещу кмета на града Иван Тотев. Протестът е организиран от "България без цензура" и коалиционните й партньори ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" и е под наслов "Време му е".

Тон на протеста даде певческа група от Забърдо с песента "Руфинка болна легнала". Протестиращите, предимно млади хора, носеха български знамена и флаговете на "България без цензура". Те издигнаха плакати, на които снимката на кмета Тотев е задраскана с две черти на кръст и пише "Тотев вън. Не на олигархията".

На финала на протеста местните лидери на ББЦ Хайк Гарабедян и Дяко Дяков поведоха хората към самата сграда на общината, за да проверят дали, както иронично се изрази Бареков, кметът не се е объркал да дойде на работа в неделя.

Сред тълпата се разнасяха слухове за това как ГЕРБ е събрала подписите си за регистрация в ЦИК чрез натиск от местни бизнесмени. В няколко пловдивски фирми служителите са били принуждавани да вземат участие в подписката с под угрозата от уволнение. Подписи са дали и всички служители от ОП чистота Пловдив.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати