19 Април 2024 г. Петък

Цветанов: Заради ДПС има населени места, където ХХ-ти век още не е дошъл

2014-04-07 09:12:59

„Проблемите, които съществуват в общините от смесените региони са несравними с тези на големите градове. Хората от големите градове трябва да знаят, че в България има населени места, в които XX-ти век още не е дошъл, поради дългогодишната практика на ДПС да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол".

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с партийните структури от Североизточна България в Разград.

Всички ние се нуждаем от висока избирателна активност, която да спомогне за приобщаването на съгражданите от тези региони към националните и европейски ценности, смята Цветанов.

„Чрез практиката на политическата репресия ДПС създаде тежка разделителна линия между българските мюсюлмани. Най-притискани, заплашвани и уволнявани в смесените региони са хора, които са посмели да членуват в партия различна от ДПС. Най-неприемливото за нас е, че бидейки заклеймявани като предатели, тези наши съграждани са тероризирани с всички налични средства на местната и държавна власт. Това е недопустимо за държава членка на Европейския съюз и ние не можем да позволим това все още да се случва", допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

„Политическа партия ГЕРБ ще включи в своята евролиста български мюсюлмани, за да дадем ясен знак, че ние сме реална алтернатива на ДПС и ще направим всичко възможно, за да помогнем на хората от тези региони", категоричен бе Цветанов.

По думите му никога досега не е имало такъв реваншизъм и омраза от страна на управляващите.

„Възможна причина за подобно поведение, е болезненото осъзнаване от страна на върхушката на ДПС, че са започнали да губят политическия монопол над българските мюсюлмани", коментира председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

Според него единствено високата избирателна активност по време на изборите ще отстрани ДПС от управлението на страната.

„ДПС още не могат да понесат, че ГЕРБ влезе в смесените региони и получава подкрепата на хора от малцинствата. ДПС и до ден днешен говорят, че ГЕРБ ще сменят имената на българските мюсюлмани. ГЕРБ е партия, която многократно е показвала своята толерантност към различните етноси. Многократно партия ГЕРБ е отделяла средства, както за реставрирането на църкви, така и на джамии", каза той.

Над 100 представители от структурите на ПП ГЕРБ от 4 смесени района- Разград, Търговище, Силистра и Шумен взеха активно участие в работна среща под надслов „Предизвикателства в смесените райони".

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати