20 Април 2024 г. Събота

Говорителите в ЕП срещу България са обвързани с ГЕРБ

2014-04-05 18:27:31

Има една група евродепутати от ЕНП, едни и същи говорители, лично обвързани с партия ГЕРБ, които са най-големите говорители срещу България, което е срам за ГЕРБ. Така коменитра лидерът на БСП Сергей Станишев препоръката на ЕП, в която се казва сериозно да бъде разгледан въпроса за спиране на еврофондовете за страната ни, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той бе категоричен, че тя няма законодателна стойност, а е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г. 

„Добре е да се знае, че бюджетната комисия в ЕП е разглеждала доклад за разходите за 2012 година. Ще ми припомните ли кой управляваше тогава”, попита лидерът на социалистите.

В разговор с актива на партията в Добрич Станишев заяви, че още по време на предизборната кампания БСП е обещала да върне България на хората. 

„Няма правителство, което да е започвало своята работа в толкова враждебна и агресивна среда. Но именно в такава среда правителството изпълни в голяма степен своите обещания”, каза още лидерът на социалистите. 

Според него държавата вече е престанала да бъде рекетьор, МВР вече не е репресивен апарат, а НАП е спряла да се използва за рекет. 

Станишев смята, че по времето на ГЕРБ се е провеждала политика на социален геноцид – замразени социални плащания и отнети социални права от пенсионерите, майките,  хората с увреждания. 
Всичко това по думите му, за да се закърпи бюджета и да могат да се хвърлят пари в големи проекти, от които най-много се краде. 

Станишев запозна присъстващите и с 3-годишната прогноза, обявена от финансовия министър, според която коледните и великденски надбавки ще бъдат част от политиката вече системно. 

По думите му ежегоден ще бъде и публичният инвестиционен фонд, като са определени 300 млн. за българските общини по тази програма за следващата година.

„Те имат нужда от тази програма и възстановяване на справедливостта, защото за последните 4 години всички пари се наливаха само в 3 града – София, Пловдив, Бургас. Те трябваше да бъдат витрината на ГЕРБ, там има най-много избиратели и останалите общини не виждаха никаква подкрепа”, категоричен бе Станишев. 

Според него и кметовете, които не са от БСП, усещат по-доброто отношение на държавата. „Затова мисля, че имаме основание да кажем, че за много кратко време, от една опоскана държава и икономика правителството свърши много работа и имаме основание да даваме нашата подкрепа на правителството”, заяви лидерът на социалистите. 

Той добави, че е предстоящите евроизбори са важни, защото с тях ще се определи накъде ще върви и Европа, от там и България. 

Но освен това  вторият аспект изборите ще е националният.

„Борисов каза - сваляме правителството и се връщаме на власт. Питам ви искате ли ГЕРБ да се върне на власт? И аз не искам и съм сигурен, че мнозинството от българските граждани не искат. Не искаме и трябва да знаем едно нещо. БСП е силата, която може да ги спре. Това е национална отговорност на нашата партия, то не е партиен интерес – наш просто да сме първи”, категоричен бе председателят на БСП. 

Лидерът на БСП коментира и позицията ни относно конфликта в Украйна.

„БСП в тази остра криза има много сериозна и балансирана позиция, която се основава първо на националния интерес на България. Ние сме много разтревожени, защото няма как да сме спокойни, когато два славянски, православни, близки на нас народи, са в такава остра конфронтация. Не сме някъде до Атлантическия океан, а сме тук, в Черноморския регион и Русия и Украйна са ни съседи по Черно море и всяка ескалация на конфликта ще рефлектира върху нас”, категоричен бе председателят на БСП. По думите му имаме българска общност в Украйна и те трябва да са първа грижа за страната и правителството ни. Той посочи, че българската държава първа е реагирала срещу закона на новото правителство на Украйна за забрана на закона за регионалните езици.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати