29 Март 2024 г. Петък

Георги Първанов: БСП ще загуби вота заради антируската си политика

2014-04-03 16:25:34

Една от причините БСП да загуби предстоящия евровот ще бъде непоследователното и неадекватно отношение към руската тема, заяви в Добрич лидерът на АБВ Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г.

Първанов заяви, че е силно изненaдан от „мощната антируска кампания, която върви и в прaвителството“. Той коментира, че на авиацията ни би се отразило много сериозно така изведнъж да прекратим сътрудничеството.

„Изобщо, създава се впечатлението, че наши министри, заедно с президента, се нареждат в редовете на най-големите ястреби на Запада по отношение на Русия в момента“, каза още Първанов.

 

Той допълни, че българската политика трябва да отстоява необходимостта от една по-специфична позиция на страната в отношенията с Русия.

„Ние трябва много ясно и категорично да обосновем защо сме против  санкциите - не защото те са неефективни, както плахо казват някои от нашите политици, а защото те са несправедливи - и по отношение на руския народ, и спрямо нас българите - българския бизнес, българските граждани. Всички знаят, че ние ще сме една от най-пострадалите нации“, коментира Първанов.

Той допълни, че слабостта на институциите, невъзможността парламентът да изработи позиция, каквато изработиха в Чехия, Унгария, Кипър, е много лош знак в този момент и това ще се отрази и на вътрешната обстановка, защото българите са "особено чувствителни по руската тема".

Според Първанов случилото се при разпределението на квотите в ЦИК идва да покаже, че и ГЕРБ, и БСП, и ДПС умуват как да излъжат опонента, но в крайна сметка всички са против АБВ.

„АБВ сме независим фактор и затова всички на предстоящите избори ще бъдат обединени срещу нас“, заяви лидерът на движението. Ние объркваме тяхната игра, каза Първанов. Според него АБВ ще получи двуцифрен резултат в проценти на европейските избори на 25 май.

По принцип изборите са време за бизнес на науката социология, но тези избори са златното време на социолозите, защото мисля, че наддаванията са надминали всички досегашни норми и критерии, заяви още Първанов.

По думите му това е част от цялостната подготовка за опорочаване и подменяне на изборните резултати.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати