25 Април 2024 г. Четвъртък

В Англия: Пет причини, заради които българите ще са опасни на "Уембли"

2010-09-02 19:00:00
Английският сайт itv.com изброи петте причини, поради които английските национали не би трябвало да подценяват България в мача на "Уембли" в петък. Ако избраниците на Фабио Капело победят, ще изравнят рекорда си от 11 поредни победи като домакини, който постигнаха през 1957 г., но според сайта това няма да е никак лесна задача.

Първата причина за предпазливостта на изданието е прекроената защита на Англия. В нея няма да бъдат двата основни "стълба" в последните години Рио Фърдинанд и Джон Тери. Джейми Карагър пък се отказа отново от националния отбор, а Фил Ягиелка отпадна заради контузия.

"От 2004 г. насам Англия изигра само един официален мач, в който отсъстваха и Тери, и Фърдинанд. Знаете ли кой беше той? , пише itv.com.

Второто основно притеснение на англичаните е, че българите бележат изключително много, без да разчитат на статичните положения. 14 от 17-те попадения по време на световните квалификации за България бяха отбелязани след разигравания.

"Англия пък допусна всичките си голове на световното първенство след атаки на противника, а не след статични положения. Пет от шестте гола в нашата врата в квалификациите дойдоха по същия начин", добавя изданието.

Според него третата причина за предпазливост би трябвало да бъде десният халф Георги Пеев, който демонстрира добра форма в своя клуб "Амкар" (Перм). "Един от най-опитните в българския състав е направил цели 75 успешни пробива от началото на сезона в Русия. И това е второто най-високо постижение в местната лига към този момент."

Късните попадения на България в световните квалификации също са отбелязани от изданието. "Само три отбора успяха да вкарат поне три гола в 90-ата минута в квалифиакциите и българите бяха един от тези отбори. В същото време пък Англия допусна четири от шестте си гола на световното след 68-ата минута", отбелязва itv.com.

Петата причина за предпазливост от страна на англичаните е Валери Божинов. Според изданиет той трябва да замени основния реализатор Димитър Бербатов и вече загатва за това, демонстрирайки изключително добра форма.

"Бившият нападател на "Манчестър сити" беше основният реализатор на на "Парма" през миналия сезон, въпреки че игра само в 15 мача. През тази кампания той вече успя да се разпише", завършва itv.com. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати