20 Април 2024 г. Събота

Борисов: Повече от един депутат е успех за ГЕРБ на евроизборите!

2014-04-02 11:16:14

Всичко над един е успех за нас на евроизборите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов два дни след като неговият заместник Цветан Цветанов, който за пореден път оглави Националния предизборен щаб на партията, обяви, че ще се борят за повече евродепутати, отколкото имат сега. 
 
България няма време за губене, защото държавата губи темпо. Неслучайно сме сложили такива хора в нашата листа, които да водят европейски дебат, а другите партии да си говорят каквото искат, коментира още Борисов.

Според него оценката за ГЕРБ я дава българският народ, а не останалите политически сили.

Единствената партия, която два пъти печели изборите, това е оценката, а не от загубилите изборите, заяви лидерът на опозицията относно непрекъснатите критики от страна на БСП.  
 
Борисов защити Цветанов, когото определи за шеф на предизборния щаб за пореден път, въпреки че преди време той го критикува остро заради упреците на заместника му към съдебната система.

 

„Цветанов винаги си и е бил шеф на щаба и това си е неговото место, а от другите задачи, които имаше в партията, съм го лишил и с тях се занимават други хора”, уточни Борисов.

Той заяви, че няма да отиде на заседанията на временните комисии в парламента, на които депутатите поискаха да бъде изслушан. Едната разследва обстоятелствата около изтеклия разговор между него, когато беше пример, и бившия шеф  на Агенция „Митници” Ваньо Танов, свързан с покойния вече бизнесмен Михаил Михов - Мишо Бирата, а другата е за твърденията на Бисер Миланов-Петното, който заяви, че се е срещал с него и Борисов му е платил, за да атакува лидера на „България без цензура” Николай Бареков.

„Никога няма да отида. Преди мен да ме извикат на такава комисия трябва да извикат Цветлин Йовчев, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Пламен Орешарски, ако искат да са малко или много обективни”, отсече Борисов.
 
Заради информация, че бюлетини за предстоящите избори ще се печатат и в частна печатница, той коментира, че се надява главният прокурор Сотир Цацаров, както заяви след скандала с печатницата в Костинброд на последните избори, че бюлетините ще се печатат само в държавна печатница, да наблюдава дали това ще бъде спазено.

Заради признанието от страна на фонд „Земеделие”, че има загуба на евросредства лидерът на ГЕРБ заяви, че „има една безпощадна истина - Тройна коалиция начело със Станишев - спрени са абсолютно всички фондове, идва ГЕРБ на власт и всички фондове са пуснати, идва тройна коалиция БСП, ДПС и „Атака” и пак говорим за спиране на плащания”.  
 
Бойко Борисов съобщи, че депутатите от ГЕРБ ще се съберат днес, за да обсъдят позицията си за Русия, както и че ще имат среща с руския посланик.
 
Според него не трябва да има санкции срещу Москва.
 
„Половинчати санкции ще засегнат България, но за съжаление, БСП говори едно, правителството друго, Вигенин трето”, коментира той.
 
ГЕРБ няма да предложи кандидат за главен съдебен инспектор, въпреки че срокът за това изтича днес в 18.00 ч. и засега няма нито едно предложение.
 
„Засега няма да внесем кандидатура за главен съдебен инспектор, защото няма подходящ, досега нито една от съсловните организации не е поискала среща с нас”, обясни Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати