23 Април 2024 г. Вторник

ГЕРБ очакват да са първа сила още на старта на предизборната кампания

2014-03-31 16:50:29

ГЕРБ си поставя целта да бъде първа още на старта на предизборната кампания за евровота на 25 май. Опозицията желае не само да заема първото място в класацията по брой вкарани депутати в следващия Европейски парламент, но и сега заема първа стартовата линия.

В предекорираната зала за пресконференции в централата си бившите управляващи представиха сформирания си Национален предизборен щаб и се зарекоха да бъдат победители на европейските избори.

Водачът на щаба Цветан Цветанов постави като задача пред ГЕРБ да се регистрира първа за изборите в Централната избирателна комисия, като за това вече млади гербери от няколко дни стоят на пост пред входа на ЦИК и се стремят да запазят патента - ГЕРБ да бъде първия записан кандидат.

"Целта в тази кампания е да бъдем първа политическа сила, да сме партията, която ще получи най-много гласове и да има повече евродепутати от последните европейски избори през 2009-а година", заяви Цветанов, който се похвали, че от седем години насам винаги при национални кампании е бил председател на предизборния щаб.

Негови заместници ще са Румяна Бъчварова, Цветомир Паунов, а анализите ще са задача на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Народни представители от ГЕРБ, сред които Красимир Ципов, Димитър Лазаров, Димитър Главчев и Александър Ненков, също ще участват активно в предизборната кампания преди 25 май.

"Няма време", отсече водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев, който получи думата от Цветанов с характеристиката - "каквото и да кажа за водача на листата, смятам, че ще е малко".

На старта на изборната битка Дончев осъзнава, че хората често се оплакват от липсата на пари, разум и морал, а това, което всъщност не ни стига, е времето. "Докато някой спи или се опитва да приспи всички ни, времето лети, светът се движи, сметките се трупат, а децата ни не спират да растат", се замисля още ексминистърът на европейските фондове и призова -"Да не губим време. Идва време на избор".

Бившите управляващи ще се опитат да убедят хората да пуснат бюлетина за тяхната евролиста с мотива, че са партията, която осъзнава, че Европа не е само континент или общ пазар и институции, а Европа е ценности, стандарти и самочувствие. "Европа не е проблемът, Европа е част от решението", именно това е мотото, с което ГЕРБ се изправя на предизборната напревара.

Водачът на битката Томислав Дончев ще се бори за по-добро образование, модерно земеделие и повече инвестиции. Той обаче иска да напомни на хората, че Европа не е само донор, а семейство. "Изборът сега е между харчене и растеж", подчерта Томислав Дончев и изтъкна, че ГЕРБ е избрала да създава бъдеще за децата си, а не да крадем от тяхното.

Бившите управляващи обаче признават, че им трябва повече доверие - към тях и между самите тях. "Тези избори са залог дали ще превърнем технологията на подмяната в национален утвърден стандарт и дали българското общество е приспано. Време няма, обратното броене започна. Изборът е само един", обяви кандидат номер 1 на ГЕРБ за следващия европарламент преди да се впусне в предизборната кампания.

Във финалните си думи Цветан Цветанов не пропусна да се обърне с призив и към своите политически опоненти и да ги увери в това, че опозицията няма да прибягва до скандали от типа на бюлетините в Костинброд. "Нека да има реален дебат за силна и обединена Европа, да има отговори, които да бъдат дадени на българското общество и най-вече как една безпринципна коалиция между БСП, ДПС и "Атака" управлява днес България", призова още бившият вътрешен министър.

ГЕРБ ще плаща сметките за предизборната кампания само с пари от партийната си субсидия и отново няма да приема никакви дарения.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати