20 Април 2024 г. Събота

Реал с втора поредна загуба, сдаде върха

2014-03-27 02:54:28

 

Севиля изненадващо победи Реал Мадрид с 2:1 в мач от 30-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Рамон Санчес Писхуан".

За разлика от поражението с 3:4 от Барселона през уикенда, този път мадридчани не можеха да имат никакви оплаквания от съдията и трябва да се сърдят само на себе си.

Те откриха резултата в началото на мача след като удар от фаул на Роналдо рикошира в стената и излъга вратаря.

Севиля обаче изравни доста бързо след контраатака и гол на Бака. След почивката Реал натисна в търсене на победен гол, но в 72-та минута допусна втори гол. Голмайстор отново бе Бака, макар заслугата да бе до голяма степен на Иван Ракитич.

Така след 31 мача без загуба сега Реал допусна второ поредно поражение и вече изостава на 2 точки от Барселона и три от Атлетико Мадрид. За Севиля пък това бе 6-та поредна победа и благодарение на нея тимът на Унай Емери се приближи на 6 точки от четвъртия Атлетик Билбао.


Севиля имаше положение още в първата минута. Тогава след центриране от фаул топката прехвърли защитата и на втората греда Ракитич от воле я поднесе обратно пред вратата, но малко не достигна на Фацио да я засече отблизо в мрежата.

Реал отвърна с контраатака, започната след отнемане на топката от страна на Чаби Алонсо и накрая Гарет Бейл изстреля снаряд от границата на наказателното поле, но съвсем малко над напречната греда.

В 7-та минута Лука Модрич изведе Карим Бензема на ръба на засадата, но французинът бе в леко странична позиция и така от малък ъгъл не можа да преодолее Бето.  

Реал продължи да е по-активният отбор и Бейл изведе много прецизно Марсело отляво, но той не поднесе точно към Роналдо. Малко след това Роналдо изведе Карвахал отдясно в наказателното поле и той поднесе точно към Бензема, но след лек рикошет ударът на французинът мина на сантиметри от страничната греда. В следващата атака Бензема получи точно центриране пред вратата, но забоде неточно с глава.

В 14-та минута мадридчани откриха резултата. Роналдо спечели пряк свободен удар пред наказателното поле и сам го изпълни. Топката рикошира в стената излъга вратаря и влезе в мрежата. Ироничното в случая бе, че рикошетът бе в ръката на играч на Севиля.

В този период от мача Реал имаше пълно превъзходство и бе отправил 6-1 удара, но в 18-та минута допусна изненадващ гол. Чаби Алонсо пробва ненужна техника в центъра на терена и загуби топката, домакините започнаха контраатака. Бившият играч на белите Хосе Антонио Рейес поднесе в наказателното поле за Бака, той овладя и отблизо преодоля вратаря.

Роналдо опита отново да изненада вратаря от пряк свободен удар, но този път разстоянието бе прекалено далечно и Бето успя да спаси. За Севиля пък Бака и Рейес организираха страхотна акция със серия от двойни подавания, но накрая последният нанесе неточен удар покрай вратата.   За Реал Ияраменди стреля много силно от границата на наказателното поле, но разтърси мрежата от външната страна на гредата.

След кратко затишие в 38-та минута Роналдо се оказа на добра позиция пред наказателното поле и отправи много опасен удар, но Бето се хвърли и направи решително спасяване.

Последваха нови две чудесни положения. Първо Бензема изведе Бейл на ръба на засадата и той навлезе в наказателното поле. Тъй като ъгълът бе малък се очакваше той да поднесе към съотборни, но вместо това пробва удар и уцели вратаря. В следващата атака Ияраменди финтира съперник и копна параболично  зад защитата, там Роналдо изпревари вратаря и чукна покрай него, но топката удари страничната греда.

След почивката териториалният натиск на Реал стана още по-силен, но Севиля се прибра плътно пред наказателното си поле и уплътни пространствата. Лука Модрич обаче успя да разцепи защитата на съперника с чудесен пас наляво към Марсело. Бразилецът навлезе непокрит в наказателното поле, но вместо удар реши да поднесе пред вратата и топката бе пресечена.

За Севиля една от редките възможности бе след центриране от корнер Коке засече от въздуха, но не уцели вратата. Реал продължи с постепенните атаки и Марсело отново бе изведен непокрит отляво в наказателното поле, но пак отказа да стреля а поднесе безадресно встрани.

 Карло Анчелоти потърси изостряне на играта като пусна Иско вместо Ияраменди. Гарет Бейл пък използва прекъсване на играта, за да смени бутонките си с друг чифт.

И в 72-та минута падна гол, но във вратата на Реал. Ракитич игра технично в центъра на терена и започна контраатака, след това изведе включилият се на скорост Бака и той стреля между краката на Диего Лопес в мрежата.

Реал можеше да отговори още в ответната атака със силен удар от дистанция, но Бето се хвърли и отклони на сантиметри покрай гредата.

В 78-та минута съдията даде хубав авантаж в полза на Севиля и домакините започнаха контраатака, при която Мбиа пробва да изненада Диего Лопес с технично копване от повече от 30 метра, но прехвърли и вратата.

Реал започна да става припрян и това накара Бейл и Чаби Алонсо да пробват удари отдалеч, но доста неточно. Марсело отправи малко по-резонен удар от границата на наказателното поле, но топката мина на половин метър от страничната греда.

В последната минута на редовното време Реал спечели пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле, но Бейл стреля много лошо над вратата.

 

Севиля - Реал Мадрид 2:1

0:1 Роналдо 14
1:1 Бака 18
2:1 Бака 72

Севиля: Бето, Коке, Пареха, Фацио, Морено, Ибора, Мбиа, Марин (71 Витоло), Рейес (76 Наваро), Ракитич, Бака (83 Гамейро)

Реал Мадрид: Диего Лопес, Карвахал, Пепе, Варан, Марсело, Чаби Алонсо, Ияраменди (67 Иско), Модрич (90 Мората), Бейл, Роналдо, Бензема

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати