23 Април 2024 г. Вторник

Застреляха Борислав Манджуков в София

2014-03-25 10:25:35
Столичната полиция работи по изясняването на убийство, съобщи МВР. Сигналът за намерен в безпомощно състояние мъж е подаден в около 8 часа тази вечер от живущи в сграда на столичния булевард "България".

На мястото на инцидента са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта на мъжа. Установено е, че починалият е 39-годишен, известно лице от криминалните среди, заявиха от СДВР за "Дневник". Полицията извършва оглед на мястото.

По информация на БНР застреляният мъж е варненският бизнесмен Борислав Манджуков.

Той беше задържан по време на операция "Цигараджиите", проведена по времето на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - през лятото на 2012 година.

Високопоставени източници в МВР коментираха пред "Дневник", че Манджуков е бил на високо ниво в ДДС измамите, като е работил с най-големите при този вид престъпления, включително и с издирваният от Интерпол Иван Танев-Универсалния.

Кой е Борислав Манджуков

Публикуваме справката на агенция "Фокус": "Собственик е на веригата заведения "Версай", "Булгари" и дискотеки "Еxit". Притежава чейндж бюра и хотели.

На 9 декември 2003 г е отвлечена бременната му приятелка – Галя Пеева. Поискан е откуп в размер на 1 000 000 лева. В края на декември Галя е пусната и се прибира невредима. 

До момента срещу него има заведени 48 висящи дела, които са предимно за измами и източване на ДДС.

От 2007 до 2009 година Борислав Манджуков работи с 36 фирми, чрез които са източени милиони от държавната хазна. През 2009 г. Борислав Манджуков е разследван заради схема за източване на ДДС. Петима служители на ТД НАП Варна са наказани дисциплинарно, а четирима - със забележка. Санкциите са наложени след проверка на Инспектората на НАП, след анонимен сигнал с описание на корупционната схема. В сигнала се казва, че през ноември и декември 2007 г. от хазната са източени десетки милиони левове от ДДС в полза на двама варненски бизнесмени, единият от които бе разпознат като Борислав Манджуков.

На 28 юни 2012 г. е арестуван в рамките на провежданата от МВР операция "Цигараджиите", заедно с още 6 човека - организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари.

През януари 2013 г. срещу него е повдигнато обвинение за заблуда в големи размери – 26 000 долара. Обвинението твърди, че потърпевшият дава тези пари на Манджуков с цел построяване на апартамент." 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати